Annons

New York-börser: Tappar stort efter kvartalsrapport

De amerikanska börserna backade svagt under fredagen. Samtidigt mattades dollarns ökning av något efter data som visade att amerikansk industriproduktion minskade under april.

Runt klockan 16.30 noterades Dow Jones Industrial Average ned 0,1 procent till nivån 18.233. Det bredare S&P500 samt det tekniktunga Nasdaq Composite backade med samma procenttal och indexen stod i 2.119 respektive 5.047.

Omsättningen i antal aktier uppgick till 220 miljoner på New York Stock Exchange och till 440 miljoner på Nasdaq.

På statistikfront rapporterade Fed att den amerikanska industriproduktionen sjönk med 0,3 procent under april, jämfört med månaden före. Detta till följd av en starkare dollar och svagare globala marknader.

Enligt Bloomberg News snittprognos hade analytiker räknat med att industriproduktionen skulle vara oförändrad jämfört med föregående månad.

"Det har varit en trend, och nu fortsätter data svagare än väntad in i andra kvartalet. Det gör att folks förhoppning om en första räntehöjning sjukts mycket längre bort än till juni. September är sannolikt, men september kan lika gärna bli december", sade Justin Lederer, räntestrateg vid Cantor Fitzgerald i New York, till Bloomberg News.

Vidare visade även preliminär statstik att University of Michagans index över det amerikanska konsumentförtroende sjönk till 88,6 i maj, jämfört med 95,6 i april.

Estimerat var en siffra på 95,9, enligt Bloomberg News analytikerenkät.

På börsgolvet steg Netflix med 4,3 procent. Streamingbolaget uppgav att det eventuellt ska expandera till den kinesiska marknaden.

Avon, konkurrenten till Oriflame, sjönk med 1,6 procent efter ett bluffbud som skedde under torsdagen.

Mobilspelsutvecklaren King, som är grundad av svenska entreprenörer, tappade 4,1 procent. I bolagets kvartalsrapport uppgavs att företaget inte lär visa tillväxt förrän slutet av året.

Den amerikanska tioårsräntan noterades 6 punkter ned till 2,17 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?