ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Krog: Grattis till fullpoängaren

  • Foto: Lars Jansson
Grattis Daniel Berlin i Tranås i Skåne som får maximala 25 poäng i Di Weekends krogtest - igen.

”Nej, du skojar! Är det sant? Det är helt fantastiskt, helt underbart. Jag hade inte kunnat få ett bättre samtal. Nu ska vi fira i kväll”, säger Daniel Berlin.

Din restaurang Daniel Berlin Krog på Österlen är den första som fått 25 poäng två gånger i rad i Di Weekend. Andra som fått maxpoäng har höjt priserna kraftigt och tappat minst en poäng i kategorin prisvärt vid nästa test. Varför gör inte du det?
"Vi odlar en hel del själva och jag jagar en del. Det innebär att vi har möjlighet att hålla nere priset. Sedan är det självklart så att det geografiska läget gör att jag inte har samma hyra som om krogen hade legat i en storstad."

"Jag vill ha en restaurang dit man ska ha råd att gå om man är gastronomiskt intresserad. Jag är så lycklig för att det är gäster som faktiskt reser hit. För många tillkommer en övernattning på notan, det är något man ska ha i beaktning. Då blir det rätt mycket pengar."

Maximala 25 poäng när Di Weekend senast testade 2012 och 25 poäng nu igen. Hur ska du gå vidare?
"Helt enkelt genom att jobba ännu hårdare på det vis vi gör i dag, att hitta de absolut bästa råvarorna och koppla samman det med konst, service och musik. Jag tycker det är helheten som gör restaurangupplevelsen."  

"Det gäller att hela tiden höja nivån och fråga sig: Vad kan vi göra bättre så att ingen gäst lämnar restaurangen utan att vilja komma tillbaka? Det är någonting jag jobbar med hela tiden, att aldrig ta något för givet. Vi ska vara så himla tacksamma för att folk tar sig ut hit."

Går det att få bord eller är det fullbokat?
"Nej då, vi har precis släppt höstens bokningar den här veckan. Men jag kommer ju ihåg hur det var senast vi fick 25 poäng i Di Weekend. Det var ett par tusen personer som försökte få tag på oss den fredagen. Alla mejlboxar var helt fulla, webbhotellet fick problem och telefonerna gick i ett. Det blir att ta ett snabbmöte nu med personalen."

Läs hela krogtestet i veckans Di Weekend, tillgängligt för prenumeranter via länken nedan.

Tyck till