1515
Annons

Stockholmsbörsen: Ont om ljuspunkter<br />

Stockholmsbörsen, som har några plusdagar i ryggen, startade tisdagens session i rött och liknande tendenser syntes på kontinenten.

De utdragna grekförhandlingarna har ökat oron hos aktörerna som valde att ta bort en del spelmarker från bordet.

Strax innan klockan 11.00 var OMXS30-index vid nivån 1.596, motsvarande minus 1,2 procent. Omsättningen i Stockholm uppgick till 4 miljarder kronor. I övriga Europa backade Euro Stoxx 50-index 2 procent och tyska DAX sjönk 2,2 procent.

Banksektorn såg till att pressa OMXS30-index, Nordea var sämst med minus 1,5 procent.

Även Telia gick svagt och närmar sig nu den jämna 50 kronors-nivån. I övriga Europa var telekom sämsta sektor, på onsdag rapporterar Deutsche Telekom.

På plussidan var det tunt med aktier men Kinnevik uppvisade ett visst köptryck och aktien handlades lätt på minus.

Nätmodehandlaren Zalando, delägt av Kinnevik, presenterade en rapport som var i linje med förväntningarna. Bolaget höjde sin intäktsprognos vilket tog aktien 0,5 procent högre i Tyskland.

Även H&M gick hyfsat i det trista börsklimatet med "bara" minus 0,3 procent. Aktien har gått ganska svagt den senaste tiden vilket DNB snappat upp eftersom banken höjt modehandlaren till behåll från tidigare sälj.

På de lite mindre börslistorna backade Precise Biometrics 5 procent. Kvartalsrapporten visade en minskad förlust och biometribolaget förväntar sig att uppnå positivt rörelseresultat under det fjärde kvartalet 2015.

Även Shamaran fick en trist start på tisdagen med minus 7 procent. Oljebolaget har flaggat för en risk att bolagets enda fälttillgång, Atrush, i Kurdistan kommer att försenas ytterligare i sin produktionsstart.

En ännu större rörelse stod Mavshack för som rasade 23 procent efter att handeln återupptagits. Bakgrunden till handelsstoppet, som gällt sedan den 4 maj, var att bolaget inte lyckats nå en överenskommelse med garanterna bakom den senaste nyemissionen. Den kraftiga nedgången i aktien resulterade i att garanterna i nyemission beslutat att inte fullgöra sina åtaganden. Följaktligen avbryts emissionen och ett finansiellt åtgärdspaket implementeras.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?