ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Onlinespel tillbaka i appar

De appar från olinespeloperatörer som har varit bortplockade i ett par månader från App Store i Sverige har nu börjat återställas av Apple.
Det framgår av ett pressmeddelande från Branschföreningen för Onlinespel, BOS, på tisdagen.

"Några av dem har redan återförts till App Store. Först ut var Pokerstars och därefter kom Unibet, efter att vi bett dem att ta den initiala kontakten med Apple. Så det händer precis här och nu. Det är en fråga om några timmar eller någon dag innan allt är återställt", säger Gustaf Hoffstedt, generalsekreterare för BOS, till Nyhetsbyrån Direkt.

Det var efter ett "informativt" brev från Lotteriinspektionen i januari som Apple fick intryck av att spelapparna skulle stå i strid med svensk lag. När nu detta inte visat sig stämma har Apple beslutat sig för att åter installera apparna.

Tyck till