Annons

Stockholmsbörsen: Svag öppning väntas<br />

Stockholmsbörsen, som avslutade förra veckan med en rejäl slutspurt, ser ut att starta måndagen strax under nollstrecket.

USA-börserna stängde föregående session starkt vid dagshögsta efter en relativt ljummen jobbrapport för april som dämpade förväntningarna om en räntehöjning i närtid.

De asiatiska aktiermarknaderna stiger brett med stöd från USA samt en ytterligare en kinesisk räntesänkning.

På temat Grekland är landets regering hoppfull om att eurogruppen vid måndagens möte kommer att notera framsteg i förhandlingarna med dess långivare, detta kommer vara ett av veckans teman.

Med knappt en halvtimme kvar till öppning stod Europaterminerna på oförändrat.

Förhandeln hos IG indikerar en öppning kring nivån 1.614 motsvarande minus 0,2 procent.

Ur morgonens nyhetsflöde:

* Nibes resultat före skatt på 228 miljoner kronor i det första kvartalet var högre än förhandstipsen (SME 220). Samtliga affärsområden var bättre än väntat och enligt vd Gerteric Lindquist har bolaget gynnats av den svaga kronan och fortsätter att ta marknadsandelar.

* Moberg Pharma ökade sitt resultat efter skatt till 10,9 miljoner kronor (4,1)

* DNB har höjt Swedish Match till köp från tidigare behåll.

* Trots hög värdering är Hexagon köpvärd. Bolaget har stora möjligheter att fortsätta växa och ge sig in i nya intressanta delområden. Det skriver Dagens Industri i måndagens tidning.

* Börsveckan har inga ändrade rekommendationer i veckans nummer men upprepar köp av Haldex, Rejlers, Bahnhof, Evolution Gaming och Cellavision.

* Swedbank har inlett bevakning av Opus Group med rekommendationen neutral.

* Sportamore har blivit godkänd att handlas på Stockholmsbörsen och första handelsdag där är planerad till den 18 maj 2015.

* Tyska GEA, som bland annat konkurrerar med Alfa Laval, rapporterade ett ökat resultat i det första kvartalet och höjde resultatprognosen för 2015.

* Fingerprint har fått en kinesisk order på 235 miljoner kronor. Ordervärdet är inkluderat i bolagets försäljningsprognos för helåret som är över 1 miljard kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?