ANNONS:
Till Di.se
ONSDAG 22 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Myndigheterna som får bottenbetyg

  • Foto: Bertil Ericson / TT
Arbetsförmedlingen, Migrationsverket och Försäkringskassan.
De tre myndigheterna får sämst betyg av allmänheten i en ny undersökning.

"Många av de här myndigheterna har inte lyckats att nå ut och förklara på vilket sätt de levererar helt enkelt", säger Robert Gelmanovski, vd för analysföretaget Nordic Brand som gjort undersökningen, till nyhetsprogrammet.

Företaget, delägt av Stockholms universitet, har rangordnat allmänhetens anseende för 21 myndigheter på en skala mellan 0 och 100. Ett index på 75 och däröver anses vara ett mycket gott betyg medan 40 och därunder betraktas som extremt dåligt, och där hamnar både Arbetsförmedlingen och Migrationsverket.

Gelmanovski säger att mediers rapportering om myndigheter kan påverka anseendet, men att de tillfrågade överlag anser att de tre myndigheterna gör ett dåligt jobb. Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Migrationsverket hamnade också i botten när SOM-institutet i förra månaden presenterade en förtroendemätning.

Fredrik Bentsson, Migrationsverkets presschef, är delvis självkritisk men tror också att allmänheten blandar ihop myndighetens arbete och roll med politikernas beslut.

"Migrationsverket får ofta klä skott för politiken", säger han till Ekot.

Tyck till