Hoppa till innehållet

Annons

Microsoft ger användarna fingret

Microsoft blir den första att ge sina användare fingret – med hjälp av emojisymboler. Den oförskämda gesten kommer finnas med när it-jätten lanserar sitt nya operativsystem senare i år, rapporterar amerikanska CNBC.
Foto:Fredrik Sanderberg / TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från Wise ConsultingAnnons

”Förbättrade resultat handlar inte om resultatet”

Alla organisationer sitter på en enorm outnyttjad potential – och den finns i medarbetarna och deras vilja att skapa kraft och marknadsfördelar. Genom ett strukturerat arbete med beteendeförändringar frigörs den kraften, menar Tobias Berglund som är vd på Wise Consulting.

Ledare vill vara framgångsrika och nå resultat. De behöver per definition nå det resultatet genom sina medarbetare. Förbättrade resultat handlar därför inte om resultat, utan om beteenden och beteendeförändring. Anders Klevard, ansvarig för Strategic Services på Wise Consulting, förklarar.

– Varje organisation är perfekt designad för att skapa exakt det resultat som den får. Medarbetarnas beteenden, i det sammanhang de befinner sig i, skapar ett visst resultat.

Vill man förbättra det resultatet, vare sig resultatet handlar om intäkter, kundnöjdhet eller medarbetarengagemang, gäller det att människorna i organisationen gör något annorlunda, säger han. 

Så hur får vi till beteendeförändringen? Både forskning och Wise Consultings erfarenhet visar att vi tenderar att underskatta utmaningen det innebär att driva förändring. Därför misslyckas vi med förflyttningen. 

– En viktig anledning till att vi misslyckas är att vi sätter fokus på fel del av förändringen. Vi kan antingen sätta fokus på insatser som ska starta ett visst beteende, eller på det som ska hända efter att vi utfört ett beteende. 80 procent av insatserna brukar läggas på det förstnämnda, i form av policys, instruktioner och utbildningar. Men det som driver ett beteende är till 80 procent konsekvenserna av utförandet. Och nyckeln här är att identifiera positiva konsekvenser som förstärker det önskade beteendet, säger Anders Klevard.

Omvandlar visioner till verklighet

¬Tobias Berglund, vd på Wise Consulting, menar att det inom alla organisationer finns outnyttjad kraft att dra nytta av här.

– Lyckas man som ledare bygga en struktur och kultur av positiv förstärkning, där medarbetare inte blir straffade om de testar något nytt och misslyckas, har man goda möjligheter att frigöra den kraften, säger han.

Wise Consulting hjälper företag i Norden att göra just detta. Företaget samlar ett 100-tal konsulter med bakgrund inom HR, som kan bistå företagsledningar i arbetet med att omvandla visioner till beteendeförändringar och faktiska resultat. 

– Många vd:ar underskattar hur mycket som krävs för att lyckas med förändring. Världen utvecklas så snabbt i dag att beteendeförändringar måste ske kontinuerligt. Vi kan snitsla upp en bana mot vd:ns tänkta mål, och hjälpa till att frigöra potentialen och kompetensen som krävs för att företaget ska nå dit, säger Tobias Berglund. 

Nyfiken på Wise Consulting? Läs mer här.  

Om Wise Consulting 

Wise Consulting är Nordens ledande konsultföretag inom HR. Med passionerade och affärsdrivna konsulter inom HR, ledarskap och organisationsutveckling skapar Wise Consulting lönsamhet för sina kunder.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wise Consulting och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera