ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börser: Apple sämst efter miss

  • Foto: Bebeto Matthews
USA-börserna inledde torsdagen med sjunkande index och en stor del av fokus låg fortsatt på makrostatistik.

En timme före öppning i New York kom statistik som visade att antalet nyanmälda arbetssökande i USA sjönk till 262.000 vecka 17, vilket var den lägsta nivån på 15 år. Femton minuter in i handeln kom ny statistik, Chicagos inköpschefsindex, som steg till 52,3 i april och alltså överträffade det väntade 50,0.

Strax före klockan 16.15 noterades Dow Jones Industrial Average ned 0,5 procent till indexnivån 17.945. Det bredare S&P 500 sjönk lika mycket till nivån 2.097, medan det teknikpräglade Nasdaq Composite backade med 0,7 procent till 4.988.

Omsättningen uppgick till 154 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 337 miljoner på Nasdaq.

"Kombinationen av svagare BNP och potentiellt högre räntor bekymrar marknaden. /…/ Folk utgår ifrån att vi kommer att få en svårare omgivning under andra halvåret. Det är lite besvikelse över återhämtningstakten, så all kommande ekonomisk statistik som går i den riktningen kan skada marknaden", sade Patrick Spencer, aktieansvarig vid Robert W. Baird, till Bloomberg News.

Apple backade med 1,8 procent och var därmed den största förloraren i Dow Jones Industrial Average. En rapport om att en felaktig komponent i den nya Apple Watch kan tvinga bolaget att begränsa utbudet av klockan bidrog till nedgången. Även Visa och Pfizer tyngde i Dow medan General Electric och Verizon lyckades hålla sig ovanför nollstrecket.

Företagsrecensionstjänsten Yelp rasade 19 procent sedan bolagets försäljningsprognos varit lägre än analytikernas förväntningar.

Exxon Mobil steg inledningsvis efter att ha rapporterat en vinst som var klart högre än analytikernas snittförväntningar: 1:17 dollar mot väntade 0:83. Aktien drogs dock snabbt med nedåt när sentimentet försurades och var ned 0,4 procent.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 5 punkter till nivån 2,09 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer