1515

Rapporttrion som klättrar<br />

Ståltillverkaren SSAB, industrijätten Sandvik och kökstillverkaren Nobia stiger alla på starka rapporter på måndagsmorgonen. Börsen som helhet är svagt uppåtgående.

SSAB har hittills haft svårt att hänga med i årets allmänna börsuppgång. Fram till i fredags hade ståltillverkarens aktie endast klättrat med 4 procent, att jämföra med 18 procent för börsen som helhet.

Men under måndagen tog bolaget revansch med en rapport långt över marknadens förväntningar.

Rörelseresultat uppgick till 534 miljoner kronor för det första kvartalet. Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning 305 miljoner kronor. Justerade rörelsemarginalen blev 3,6 procent, att jämföra med väntade 2,3 procent.

LÄS MER: SSAB:s resultat över förväntan

Klockan 9:40 hade aktien stigit med 8 procent till drygt 45 kronor.

Även Sandvik hade en bra dag. Industribjässens aktie handlades 45 minuter efter börsens öppning kättrat med 5 procent till 102 kronor.

Bolagets orderingång var något svagare än väntat under första kvartalet, medan resultatet var bättre än analytikerna räknat med enligt SME Direkts prognossammanställning. Bland annat Mining hade en bättre marginal än väntat.

Köksbolaget Nobia rusade med hela 10 procent till 91 kronor på måndagsmorgonen. Bolagets omsättning och resultat var bättre än förväntat för det första kvartalet. Rörelsemarginalen blev 6,5 procent mot förväntade 6,1 procent.

Morgonen har även präglats av beskedet att Anders Nyrén, avgående vd och nominerad styrelseordförande för investmentbolaget, avgår. Styrelseledamöterna Boel Flodgren och Stuart Graham har också med omedelbar verkan avgått ur styrelsen och Fredrik Lundberg föreslås bli ny styrelseordförande.

Marknaden tycktes inte ha några invändningar mot beskedet. Cirka 40 minuter efter börsens öppning hade Industrivärden stigit med 2,2 procent medan sfärbolagen Handelsbanken och SCA steg med 1 respektive 0,3 procent.

Ett annat bolag i fokus under måndagsmorgonen är Swedish Orphan Biovitrum, Sobi, som bekräftar helgens mediauppgifter om ett möjligt kommande uppköp.

Vid 9:50 hade aktien stigit med 14 procent till knappt 128 kronor.

Även Aerocrine bekräftar att bolaget befinner sig i "diskussioner med en tredje part om ett offentligt uppköpserbjudande".

Vid 9:50 hade aktien stigit med 16 procent till 2,4 kronor.


Innehåll från BenQAnnons

Teknikstrul under möten är något i det förflutna – med hjälp av BenQ:s smarta lösningar

Alla har vi troligtvis någon gång deltagit i möten där tekniken strular eller inte fungerat. Detta kan leda till stor frustration och även leda till att mötet inleds med dålig stämning eller upplevs som oprofessionellt. BenQ arbetar för att göra arbete, möten och undervisning enklare och mer effektivt med smarta lösningar där du slipper teknikstrul.

BenQ har sett flertalet trender när det kommer till mötesrumslösningar och arbetar ständigt för att möta sina kunders behov. Grunden till BenQ:s lösningar ligger i att effektivisera möten och den teknik som krävs för att du ska slippa lägga tid på teknikstrul och kunna presentera material i hög kvalité.

– Vi har nolltolerans mot strul och att det tar tid att starta möten. Vilket rum du än är i på kontoret och vare sig mötet sker på plats eller på distans ska möteslösningarna fungera snabbt och smidigt från början. Därför är våra produkter anpassade efter alla typer av enheter, operativsystem och dessutom molntjänsterna Google Drive, Dropbox och OneDrive, säger Daniel Assarson, Nordic Sales Manager på BenQ

Effektivare med trådlösa möten

I Norden tar vi ofta med oss en egen dator eller tablet och använder den för att utföra presentationer. Med BenQ:s InstaShow behöver du inte slösa tid på att leta reda på rätt kabel eftersom den funkar till alla enheter. Till synes är InstaShow en nätt puck som tar lite plats och där du med ett enkelt knapptryck ansluter din dator, mobil eller tablet till enheten du ska presentera på. Du kommer garanterat igång snabbt, enkelt och utan strul.

InstaShow är dessutom inbyggd med en hög säkerhetsstandard som klarar av att hantera sekretessbelagda och konfidentiella dokument inom bank- och militärsektorn samt hos polisen. Därmed kan du känna dig trygg och veta att överföringen sker säkert.

Den digitala samarbetsytan

Ytterligare en trend BenQ har lagt märket till är behovet av en digital samarbetsyta, något som de har besvarat med sina stora touchskärmar. Ett enkelt och bra verktyg både inom utbildningssektorn och på företagsmiljön. Istället för en vanlig whiteboard där du ständigt behöver sudda har du på touchskärmen oändligt med utrymme och kan dessutom spara innehållet och kan dela det med de som deltar på mötet. Om de är några som seltagare som är med på möte digitalt går de även att dela touchskärmen online så att de kan ta del av innehållet i realtid.

Touchskärmen har även en inbyggd luftkvalitetssensor som indikerar när det börjar bli dålig luft i rummet och kanske dags att ta en paus. Skärmen är dessutom antibakteriell, flimmerfri och har låg nivå av blått ljus. På så sätt bidrar det till en bekvämare arbetsmiljö där hjärna och ögon inte blir lika uttröttade. Touchskärmarna kan även dem anslutas till diverse molntjänster.

Smarta projektorer

Det ser kanske ut som en vanlig projektor utanpå men inuti är den smartare än någonsin. Du har möjlighet att hämta innehåll från olika molntjänster och den fungerar dessutom likt en smart-TV där du enkelt kan komma åt olika arbetsrelaterad appar, dokument, bild- och videofiler. Den smarta projektorn från BenQ har även den en trådlös presentationstjänst och tillsammans med InstaShow får du en lösning som är överlägsen när det gäller att spela upp rörligt presentationsmaterial och video. Du kan därmed presentera snabbt, enkelt och i utmärkt kvalité.

Om BenQ

BenQ står för – ”Bringing Enjotment and Quality to Life” och har sedan tidigt 2000-tal varit ett ledande varumärke inom tekniksektorn.

Förutom ett stort fokus på trender i vården har vi också en stor strävan efter att lämna ett grönt fingeravtryck och försöker inkorporera en miljövänlig strategi i varje steg vi arbetar med från innovation till användning och återvinningen av våra produkter.

- Över 100 000 anställda runtom i världen

- Kontor i 28 olika länder

- Närvaro i över 130 länder.

Läs mer om BenQ här

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med BenQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?