1515

Råvaror: Oljan steg på Saudibesked<br />

Oljepriset backade på tisdagen, på farhågor om att lagren av råolja har ökat ytterligare. Enligt en sammanställning gjord av Bloomberg News inför EIA:s (Energy Information Administration) rapport på onsdagen väntades lagren ha ökat med 2,5 miljoner fat i förra veckan.

Saudiarabiens officiella nyhetsbyrå Saudi Press Agency meddelade dessutom på tisdagskvällen att flygattacker mot mål i Jemen har varit "framgångsrika" i att avlägsna hot mot det egna landet. Operationerna har förstört vapenlager och missiler som tillhört de shiitiska huthirebellerna, skrev nyhetsbyrån vidare. Det framgick dock inte om Saudiarabien kommer att fortsätta med operationerna eller inte.

WTI-oljan i första termin sjönk 1:12 dollar till 55:58 dollar per fat, medan Brent backade 1:44 dollar till 62:01 dollar per fat.

På basmetallmarknaden London Metal Exchange, LME, var tenn i fokus då priset steg kraftigare än på tre år till följd av minskat utbud. Indonesiens största privata smältverk, Refined Bangka Tin, kommer att göra ett produktionsstopp denna vecka. Tenn har annars varit den metall som gått sämst på LME i år.

För övriga basmetaller var förändringarna mindre. Nickel backade 125 dollar till 12.715 dollar per ton. Koppar backade 35 dollar till 5.948 dollar medan zink gick upp 29 dollar till 2.208 dollar per ton.

På ädelmetallmarknaden steg spotpriset på guld 6:28 dollar till 1.202 dollar per uns. En bidragande orsak kan ha varit oron över att Grekland ska tvingas lämna euron och att vissa investerare därför söker sig till guld som en säkerhetsåtgärd. Silvret gick upp 0:02 dollar till 15:99 dollar.

Noteringar klockan 20.35

Råolja (pris/fat):

31/12
WTI, första termin -1:12 USD 55:58 -1,99% 0,55%
Brent, första termin -1:44 USD 62:01 -2,24% 1,34%
Basmetaller LME (pris/ton, tremånaderstermin)
Koppar -35 USD 5.948 -0,59% -5,63%
Zink +29 USD 2.208 1,33% 1,33%
Aluminium +6 USD 1.818 0,33% -1,97%
Nickel -125 USD 12.715 -0,98% -16,34%
Bly +18 USD 2.035 0,89% 9,63%
Tenn +975 USD 15.550 6,70% -19,97%
Ädelmetaller (pris/uns,spot)

Guld +6:28 USD 1.202:16 0,53% 1,46%
Silver +0:02 USD 15:99 0,10% 1,80%
Dollarindex (högre = starkare USD) +0.02 97.96 0,01% 8,51%


Innehåll från Nimway från SonyAnnons

Intuitiv FM-lösning från Sony effektiviserar arbetsplatsen

I takt med att fler och fler återvänder till kontorsarbete i olika former blir det allt viktigare att ha flexibla och tillgängliga FM-assistentverktyg på plats. Sonys FM-lösning Nimway erbjuder information, bokning och översikt av mötes- och arbetsytor, vilket också förenklar social distansiering.

– Nimway ger ökad flexibilitet och effektivitet och sparar därmed både tid och pengar, berättar affärsområdeschef Lars-Gunnar Lundgren på Nimway från Sony.

Behovet av flexibla FM-lösningar har under det senaste årets pandemi varit större än någonsin och de flesta är överens om att efterfrågan bara kommer att öka då de så kallade hybridkontoren blir allt mer populära. Detta ställer dock höga krav på de verktyg som används.

– Nimway är en komplett lösning för den moderna arbetsplatsen. Den fungerar som din personliga assistent under hela arbetsdagen och eliminerar många annars tidskrävande arbetsuppgifter, såsom att hitta vägen till mötesrum, hitta kollegor eller hitta ett ledigt skrivbord, säger Lars-Gunnar.

Nimway vidareutvecklas kontinuerligt och utgör idag en avancerad helhetslösning. Nimway tillhandahåller också nödvändig hårdvara, såsom sensorer i mötesrum och under skrivbord eller skärmar utanför. 

– Nimway utgår från mobilappar för Android och iOS, rumspaneler och digitala planritningar. Det kan anslutas till alla standardkalendersystem, till exempel Office 365, Exchange och Google Suite. 

Kräver ingen träning

Denna flexibilitet i kombination med verktygets omfattande funktionsutbud har resulterat i att Nimway utvecklats till en världsledande tjänst i ett kraftigt växande segment. Genom sitt intuitiva och smidiga gränssnitt och smarta digitala funktioner förenklar Nimway de flesta logistiska utmaningar på kontoret. 

Anpassar kontoret till dina anställda, inte tvärtom

Nimway handlar om att hjälpa företag att anpassa arbetsplatsen till sina anställda, inte tvärtom. Att spendera mindre tid på meta-arbete (jobb man gör innan man kan börja jobba) innebär att anställda har mer tid och energi att spendera på det produktiva, kreativa arbetet som verkligen ger mervärde till verksamheten. De upplever mindre frustration, spontana möten ökar, liksom möjligheterna till mer korspollinering mellan avdelningar. På många sätt bidrar Nimway till en bättre atmosfär på jobbet. Och det bidrar till bättre business.

– När du väljer Nimway hanterar vi allt från installation till justeringar, driftsättning, övervakning och support. Systemet kräver minimal förvaltning och användarna behöver därför ingen som helst träning; man bara laddar ner appen och kör igång, avslutar Lars-Gunnar.

Läs mer om Nimway här 

 

Mer från Nimway från Sony

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nimway från Sony och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?