ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Påvlig iPad såld för 270.000 kronor

  • Påve Franciskus. Foto: Fabio Frustaci/TT
En avlagd Ipad som ska ha tillhört påven Franciskus såldes på tisdagen på en auktion i Uruguays huvudstad Montevideo till det facila priset av knappt 270.000 kronor (30.500 dollar), meddelar landets myndigheter.

Enligt det Montevideo-baserade auktionshuset Castells lades det vinnande budet via telefon.

Det var förra året som lokala medier uppmärksammade den påvliga surfplattan — komplett med Franciskus emblem och Vatikanstatens certifikat — då det visat sig att påven givit den till en av landets präster som en gåva.

Den prästen donerade sedan i sin tur plattan till en lokal skola, och därifrån ska den sedan ha auktionerats ut för att få in pengar.

Tyck till