1515

Börsen: Banker leder återhämtningen<br />

Stockholmsbörsen startade onsdagens handel med ett tydligt tapp men ganska snart tog köparna kommandot och OMXS30-index rörde sig mot oförändrat. Precis som på kontinenten var det vissa bankaktier som bidrog till återhämtningen.

Strax innan klockan 11 var OMXS30-index på plus 0,1 procent vid nivån 1.670. Omsättningen i Stockholm uppgick till 4 miljarder kronor. I övriga Europa var Euro Stoxx 50-index och tyska DAX upp 0,6 procent vardera.

OMXS30-index fick kämpa med att hålla sig på plus och med drygt 2 punkter eller plus 1 procent drog Nordea det tyngsta lasset, även SEB bidrog.

Största enskilda kursökning stod Electrolux för som klättrade 2,3 procent vilket betyder tre uppgångsdagar i följd för vitvarutillverkaren. Några synliga nyheter fanns inte i flödet men största nettoköpare var SEB och Handelsbanken.

Ungefär lika många aktier som steg föll och bland förlorarna syntes Sandvik som backade 1,6 procent. Danske Bank har efter sitt "kvartssamtal" med ir sänkt sina vinstförväntningar inför rapporten något, och distribuerat det i ett kundbrev. Swedbank tar dock efter sitt motsvarande samtal fasta på att bolaget upprepar sin positiva framtidsbedömning om marginalförbättringar under kvartalet.

Verkstadskollegan SKF var ned 1 procent och tungviktaren H&M vägde på index med minus 0,6 procent.

Bland de mindre bolagen fick tisdagens kursvinnare Aspiro en del uppmärksamhet. Aktien backade 60 procent till kursen 1:20 kronor vilket är en bit ovan den aktuella budnivån på 1:05 kronor. På tisdagen rusade aktien men stängde klart under de uppseendeväckande höga kursnivåer som åtföljdes av handelsstopp.

Att Björn Borgs styrelseledamot Martin Bjäringer ökat på sitt aktieinnehav i klädbolaget fick fart på aktien som steg 4 procent.

På rekommendationsfronten åtnjöt AQ Group och Moberg Pharma uppmärksamhet från Affärsvärlden som satt köp, aktierna avancerade runt 5 procent var.

Inom samma område har Nordea inlett bevakning av Saab med rekommendationen köp vilket nästan fick aktien att nå en ny toppnivå efter plus 1,4 procent.


Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?