1515

Råvaror: Oljepriset rasar<br />

Utvecklingen bland råvarorna var blandad under måndagen. Brent-oljan stängde handeln i New York tydligt på minus medan WTI klarade sig bättre. Guldet backade medan det var mixat bland basmetallerna.
Foto:Nabil al-Jurani/TT

Brentoljan, som avslutade februari månad vid årshögsta, rekylerade 4,9 procent medan WTI-oljan noterades strax under nollan. Enligt Bloomberg News finns det fortfarande en stor oro kring det överutbud av olja som präglat marknaden.

De aktörer som handlar med WTI-olja var mer optimistiska inför veckans lagerrapport från det amerikanska energidepartementet.

"Rent fundamentalt ser det negativt ut för Brent som är under stor press. Jag tror att styrkan i WTI blir kortlivad", sade Tariq Zahir, råvaruanalytiker vid Tyche Capital Advisors i New York, till Bloomberg News.

Guld, som tidigare handlades kring två veckors högsta, tappade 0,4 procent då investerare övergett den ädla metallen som ses som en "säker hamn i tider av oro".

"Styrkan i aktiemarknaden skapar en viss press på guldet som just nu handlas i en ganska tydlig konsolidering", sade Miguel Perez-Santalla", analytiker på Heraeus Metals New York, till Bloomberg News.

Bland basmetallerna var det spridda skurar. Koppar, som noteras kring sex veckors högsta, var upp 0,2 procent efter morgonens nyhet om att Kina sänkt sin ränta med 25 punkter. Detta ansågs som positivt eftersom landet är världens största konsument av "den röda metallen".

"Åtgärden visar att Kina vill få fart på tillväxten. Som det ser ut nu kommer det aviseras ytterligare lättnader längre fram", sade Bart Melek, analyschef vid TD Securities, till Bloomberg News.

Åt andra hållet gick nickel som backade 1,7 procent vilket betyder att metallen är tillbaka på samma nivå som för ett år sedan.

Indonesien införde i januari 2014 ett exportförbud på nickel vilket gjorde metallen till en av de bäst presterande under förra året.

Under 2015 har priset pressats av produktionsdata som visat på ett stigande överutbud.

Noteringar 20:35
Råolja (pris/fat): 31-dec


WTI, första termin -0:12 USD 49:64 -0,26% -8,53%
Brent, första termin -3:11 USD
59:47:00 -4,94% 0,51%
Basmetaller LME (pris/tremånaderstermin)
Koppar +11 USD 5.916 0,18% -6,26%
Zink -7 USD 2.056 -0,34% -5,51%
Aluminium -14 USD 1.803 -0,77% -2,78%
Nickel -240 USD 13.895 -1,70% -8,55%
Bly +20 USD 1.742 1,16% -5,92%
Tenn -150 USD 17.725 -0,84% -8,25%
Ädelmetaller (pris/uns, spot)


Guld -5:02 USD 1.208:20 -0,41% 1,97%
Silver -0:15 USD 16:45 -0,88% 4,79%
Dollarindex +0.10 95.40 0,11% 5,68%


Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?