ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 20 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Ryssland dubblar militärövning intill Finland

  • Foto: STRINGER

I veckan skickade Ryssland ut 38.000 man på övning nära finska gränsen. På torsdagen hade antalet militärer fördubblats, skriver den ryska nyhetsbyrån TASS.

Antalet deltagande ryska militärer i den plötsliga övningen för att testa landets norra flotta har nu fördubblats, uppger Valerij Gerasimov, Rysslands generalstabschef. Det rör sig nu om 80.000 soldater, 15 ubåtar och 220 helikoptrar och flygplan, enligt nyhetsbyrån Tass.

”Ytterligare luftvärn har involverats i övningarna, och de redan inblandade trupperna har börjat med sina uppgifter till sjöss och på träningsområdena på land”, säger Valerij Gerasimov till nyhetsbyrån.

Rysslands Norra flotta är baserad vid Kolahalvön, inte långt från norska och finska gränsen. Beredskapsövningen tar plats i södra delen av arktiska oceanen, i Barents hav och Vita havet.

Rysslands försvarsminister Sergej Shoigu säger till Tass att övningen bland annat handlar om att testa utrustning som Norra flottan nyligen fått.

Beredskapsövningen, som är planerad att pågå tills fredag, är ett svar på den Natoövning som nyligen genomfördes i norska Finnmark. Då övade 5.000 soldater i ett område som gränsar till både Ryssland och Finland.

,

Tyck till