1515

USA-börser: Oljetapp ger rekyl efter rally<br />

De amerikanska aktieindexen, som steg rejält på torsdagen, inledde fredagens session med en rekyl.
En oljerapport från IEA tolkades som negativ vilket sänkte oljebolag och pressade aktieindexen.
Foto:Richard Drew / TT

Vid klockan 15.25 var det breda S&P 500 ned 0,5 procent till indexnivån 2.053, och storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average backade 0,6 procent - här till 17.782. Tekniktunga Nasdaq Composite sjönk 0,2 procent till 4.880.

Omsättningen uppgick till cirka 150 miljoner aktier på New York-börsen och 384 miljoner aktier på Nasdaq.

"Den senaste tidens volatilitet är ett resultat av att investerare börjat räkna med en räntehöjning redan i juni. Om inte dollarn och oljan kommer ned lite tror jag på ytterligare stora rörelser", sade Randy Frederick, chef för trading och derivat på Charles Schwab, till Bloomberg News.

Bland enskilda aktier var det bland annat fokus på Herbalife som klättrade 9 procent. FBI ska undersöka en potentiell kursmanipulation i kroppsvårdsföretaget som har kopplingar till finansmannen och miljardären Bill Ackman.

Även El Pollo Loco fick en bra start på handelsdagen, aktien rusade 12 procent. Restaurangkedjans rapport översteg förhandstipsen.

Modeföretaget Ann ligger också på plus (6,8%) efter en fin kvartalsrapport.

Ett tapp i oljan pressade Schlumberger och ConocoPhillips som föll drygt 1 procent vardera.


Innehåll från AceIQAnnons

Få bättre resultat med ”distansarbete”!

Det rådande världsläget har gjort klart att det går att skapa ett både säkert, tryggt och inspirerande klimat för distansarbete. Omställningen har dock inte kommit utan utmaningar; många företag har tvingats inse vikten och behovet av att nyttja en användarvänlig plattform med hög informationssäkerhet i det dagliga arbetet – oavsett varifrån man arbetar. 

AceIQ har under många år varit en aktör som har kunnat tillgodose detta behov. Håkan Andersson, CEO på AceIQ, berättar att det i grund och botten handlar om att visa på de möjligheter som finns idag för att skapa ett effektivare digitalt arbete och ett sömlöst flöde för alla inblandade. 

– Med våra specialistkunskaper inom området kan vi bistå våra kunder med att förenkla för användaren och skapa bättre trivsel i arbetet, och höja såväl säkerhet som tillgänglighet. Det lägger grunden för en miljö där medarbetarna kan fokusera på resultaten istället för på onödig administration, säger Håkan.

Klientoberoende arbetsytor

Den plattformslösning AceIQ levererar utgår från digitala arbetsytor där allt som användaren behöver går att hitta, från kundens existerande mjukvaror, applikationer och funktioner till filer och information. Aktiviteter som användaren behöver utföra presenteras i ett flöde, där microtjänster kan hjälpa till att avsevärt förenkla och förkorta många arbetsmoment.

– Att komma igång tar bara några minuter och kräver ingen installation. Eftersom vi centraliserar i stort sett all exekvering och data är vi helt oberoende av enhet och klient. I praktiken innebär det att man bara behöver ett enda inlogg för att få tillgång till allt man behöver.

Centralisering blir en säkerhetsfördel

AceIQ:s centraliserade arbetssätt medför fler fördelar: då ingen data finns lagrad ute i enheter löper man inga säkerhetsrisker om någon exempelvis skulle tappa eller bli bestulen på sin enhet. Detta förenklar dessutom en del av utmaningarna de flesta verksamheter har kring GDPR.

– Verksamheter måste fungera oavsett de utmaningar företagen ställs inför. Lättillgängliga, säkra och snabbt implementerade intelligenta lösningar för både internt och externt arbete har helt enkelt utvecklats till att bli en affärskritisk fråga, avslutar Håkan.

Läs mer om AceIQ:s lösningar

 

Mer från AceIQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AceIQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?