ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börser: Banker tar täten

Efter ett par timmars handel på torsdagen pekade pilarna uppåt på USA-börserna som har två nedgångsdagar i ryggen. Styrkan i dollarn, som de senaste dagarna agerat bromskloss, avtog vilket underlättade.

Vid klockan 17.30 var det breda S&P 500 upp 0,9 procent till indexnivån 2.059, och storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average steg 1 procent - här till 17.822. Tekniktunga Nasdaq Composite ökade 0,5 procent till 4.877.

Omsättningen uppgick till cirka 300 miljoner aktier på New York-börsen och 870 miljoner aktier på Nasdaq.

Bland aktierna var storbankerna i strålkastarljuset i spåren av Feds stresstester.

Morgan Stanley steg över 4 procent efter att ha fått godkänt för höjd utdelning, American Express adderade 2 procent mot samma bakgrund och Citigroup steg cirka 3 procent.

Sämre gick det för Bank of America, ned 1 procent, som inte höjde utdelningen och som fick en knäpp på näsan av Fed.

Aktieägarna i Intel, som fått se sin aktie falla rejält under 2015, fick känna på ytterligare nedgång sedan processortillverkaren sänkt sin försäljningsprognos för det första kvartalet. Aktien backade 4 procent vilket betyder minus 14 procent sedan årsskiftet.

Börsnykomlingen Shake Schack föll i den inledande handeln men återhämtade sig sedan mot nollstrecket. Hamburgerkedjans utsikter för 2015 inkom i nivå med estimaten vilket kan ha framkallat vinsthemtagningar med tanke på att aktien dubblats sedan börsnoteringen för en månad sedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer