1515

USA-börser: Banker steg på sur börs<br />

USA-börserna, som tappade cirka 2 procent på tisdagen, pendlade runt oförändrat på onsdagen för att tillslut stänga lätt på minus.

Investerare oroade sig för att den allt starkare dollarn kommer att påverka vinsterna negativt för 2015.

Det breda S&P 500 stängde 0,1 procent lägre på indexnivån 2.040, medan storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average backade 0,1 procent till 17.635. Tekniktunga Nasdaq Composite tappade 0,2 procent till 4.849.

Omsättningen uppgick till cirka 731 miljoner aktier på New York-börsen och 1,8 miljarder aktier på Nasdaq.

"Just nu har vi en "vänta och se-miljö" i spåren av den stigande dollarn. Investerare synar rapportperioden samt inväntar eventuellt räntebesked från Fed", sade Terry Sandven, aktiestrateg på US Bank Wealth Management, till Bloomberg News.

På ovansidan syntes bank efter att sektorn haft sin sämsta dag på tisdagen sedan april i fjol.

Citigroup och Bank of America klättrade runt 2 procent och Intel hade sin bästa dag sedan november 2014.

Åt andra hållet gick Pilgrims Pride och Tyson Foods som backade 4 procent respektive 5 procent. Fall av fågelinfluensa har rapporterats i Arkansas vilket tyngde livsmedelsbolagen.

Apple hade motvind med sina 1,8 procent på nedsidan vilket var dags- och månadslägsta. Under onsdagen har teknikgiganten haft ett avbrott i App-store och Itunes. Marknaden har också hunnit smälta måndagens evenemang där en ny Macbook och detaljer kring Apple Watch presenterades.

Tesla vände upp från årslägsta och aktien avslutade 1,8 procent högre. På sistone har det cirkulerat uppgifter om att Apple ska släppa en egen elbil eller köpa elbilstillverkaren Tesla. Apples vd Tim Cook har gett undvikande svar på frågan gällande bolagets relationer med Tesla.

Betalningslösningsföretaget Verifone stack iväg drygt 4 procent efter ett ingått avtal med Starbucks gällande installation av kortterminaler.

Ett insiderköp av styrelseordföranden i Durec fick läkemedelsbolagets aktie att avsluta 1,5 procent högre.


Innehåll från CHG-MeridianAnnons

Hållbar finansiering av IT för den moderna arbetsplatsen

Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN.
Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN.

Med rätt partner och finansieringslösning av IT-utrustning kan företag sänka sina kostnader, minska arbetsbördan och öka sin säkerhet samtidigt som de blir en del av en hållbar livscykelshantering. Det här bevisar CHG-MERIDIAN dagligen med sina skräddarsydda helhetslösningar för en effektiv teknikhantering som de förser till över 12 000 kunder. 

– Flera av våra kunder har tidigare upplevt stora utmaningar med att hantera sin IT-utrustning på ett effektivt sätt. Tillsammans med finansiering har vi kunnat erbjuda dem en skräddarsydd lösning som underlättar hanteringen samtidigt som de minskar deras arbetsbörda och blir en del av en cirkulär lösning, förklarar Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN. 

CHG-MERIDIAN hjälper sina kunder med hantering av teknikutrustning under hela dess livscykel. Det är en flexibel lösning där du enkelt kan byta ut, addera eller förlänga hyresperioden av utrustning. 

– Vi hjälper till att planera och implementera tekniken och hämtar upp den när man inte längre är i behov av den. Vi ser därefter till att produkterna får ett andra liv innan de återvinns, och garanterar därmed ett andrahandsvärde åt kunden, fortsätter Fredrik Tiilikka. 

Var med och skapa morgondagens hållbara arbetsplats 

CHG-MERIDIANs livscykelmodell skapar alltså inte bara mervärde för kunden, utan gör dessutom en betydande skillnad för miljön. 

– Med vår stora erfarenhet inom återanvändning och vidareförsäljning vet vi vad som krävs för att åstadkomma bra resultat, både för våra kunder och för miljön. För de företag som vill jobba ännu mer aktivt för miljön är vår nylanserade finansieringslösning carbonZERO ett alternativ, där hela livscykeln för kundens finansierade IT-utrustning är helt koldioxidneutral, berättar Fredrik Tiilikka.

Enkelt att gå över till en hyreslösning med CHG-MERIDIAN

Har man som företag redan en inarbetad relation med en eller flera leverantörer är det fortfarande fullt möjligt att gå över till en skräddarsydd finansieringslösning med CHG-MERIDIAN. 

–Eftersom vi är helt oberoende av leverantörer och banker kan vi enkelt anpassa våra lösningar helt i enlighet med våra kunders behov. Kunden kan alltså själv välja vilken, eller vilka leverantörer som passar dem bäst och vi samlar därefter allt i en och samma månadskostnad. Man behöver inte binda upp sig till en specifik leverantör, och kan enkelt addera eller byta ut utrustning man inte längre är i behov av, säger Fredrik Tiilikka. 

CHG-MERIDIAN erbjuder även ISO-certifierad och säker dataradering, som uppfyller krav om informationssäkerhet, så att företag som hanterar mycket data kan känna sig trygga när de byter ut sin utrustning. 

– Vi stödjer våra kunder längs hela livscykeln, med allt från planering inför ett projekt till finansiering och sen återtag med en certifierad dataradering och hållbar remarketing.

På så sätt kan de uppgradera sin IT-utrustning på ett säkert sätt med bästa möjliga totalkostnad, avslutar Fredrik Tiilikka. 

Om CHG-MERIDIAN

CHG-MERIDIAN hjälper kunder att minska arbetsbördan, sänka kostnader och risker genom att erbjuda anpassade IT-lösningar i kombination med finansiering. Deras tjänster fokuserar på hela den tekniska livscykeln, med fokus på hållbarhet och miljö.

Med närvaro i 28 länder och 1200 anställda, erbjuder de hållbara, snabba och fullt integrerade tjänster världen över. 

Läs mer på chg-meridian.se

 

Mer från CHG-Meridian

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med CHG-Meridian och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?