Annons

USA-börser: Oljebolag i botten på tvekande börs

Aktier på de amerikanska börserna sjönk överlag på onsdagen, i samband med att kraftigt lägre oljepriser tyngde energisektorn. På bolagsfronten var kvartalsrapporter alltjämt i fokus.

Dow Jones Industrial Average stängde oförändrat på indexnivån 17.674, medan det bredare S&P 500 försvagades 0,4 procent till 2.041. Tekniktunga Nasdaq Composite backade 0,2 procent till 4.717.

Omsättningen uppgick till cirka 800 miljoner aktier på New York-börsen och 2,2 miljarder aktier på Nasdaq.

"Oljan tappar i dag för första gången på ett tag. Det verkar som att investerare antingen älskar eller hatar oljeaktier, och i dag hatar de dem", sade Thomas Garcia, chef för aktiehandel på Thornburg Investment Management i Santa Fe, till Bloomberg News.

Den amerikanska WTI-oljan backade kraftig, och inom S&P 500 var energibolag de klara förlorarna. Chevron och Exxon backade 1,1 respektive 0,9 procent.

Fordonstillverkaren General Motors bjöd på positiva framtidsutsikterna i samband med kvartalsrapporten och räknar med en vinstförbättring i alla regioner under 2015. Aktien steg 5,4 procent.

Whirlpool och Disney, som båda redovisade en högre vinst än väntat, avancerade 6,9 respektive 7,6 procent.

I USA ökade antalet sysselsatta i den privata sektorn med 213.000 personer i januari - mindre än den uppgång på 223.000 personer som väntades enligt Bloomberg News snittprognos.

Samtidigt steg dock både Markits inköpschefsindex för tjänstesektorn i USA och det sammanvägda ISM-indexet för tjänstesektorn mer än väntat i januari.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera