Annons

USA-börser: Biljättar stiger

USA-börserna var på frammarsch på tisdagen, med stöd av ett stigande oljepris och efter ryktena om en eventuell storaffär mellan Staples och Office Depot.

Från europeiskt håll gladde att Grekland backat från kravet om en skuldnedskrivning.

Vid klockan 17.50 hade Dow Jones Industrial Average stigit 1,0 procent till indexnivån 17.532, medan det bredare S&P 500 hade klättrat 0,6 procent till 2.034. Nasdaq Composite gick upp 0,2 procent till 4.685.

Omsättningen uppgick till 360 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 890 miljoner på Nasdaq.

WTI-oljan steg närmare 3 procent på tisdagen vilket innebar fjärde dagen i rad av uppgångar. Dessutom steg bensinpriset efter att en strejk brutit ut vid ett antal raffinaderier i USA som totalt omfattar 10 procent av landets produktion.

På amerikansk statistikfront visade sig orderingången i USA:s industri sjunka 3,4 procent i december. En nedgång om 2,4 procent var väntad.

På bolagsfronten steg kontorsmaterialförsäljarna Office Depot och Staples 17 respektive 11 procent, efter att Financial Times rapporterat att bolagen diskuterar en sammanslagning.

Biltillverkarna GM och Ford ökade 2,3-2,6 procent efter att båda redovisat starka försäljningssiffror för januari.

Bland bolagen i Dow Jones Industrial Average var Goldman Sachs och Chevron längst fram med klättringar på 2,2-2,5 procent.

Endast ett fåtal aktier backade. Merck var i botten på minus 0,7 procent.

På räntemarknaden sjönk räntan på en tioårig amerikansk statsobligation 8 punkter till 1,75 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera