Annons

Svenskt-danskt militärsamarbete nära

Senast den 31 mars måste Försvarsmakten leverera ett färdigt förslag om samarbete med Nato-landet Danmark, efter ett regeringsbeslut som försvarsminister Peter Hultqvist (S) har skrivit under.
Danska soldater i Irak.
Danska soldater i Irak.Foto:Nabil Jouranee / TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Innehåll från ComplianzaAnnons

Så digitaliserar Complianza compliancearbetet

För att företag ska bli framgångsrika i ständigt expanderande globala och digitala branscher krävs både god lönsamhet och kontinuerlig produktutveckling. Men då kraven på regelverk blir alltmer omfattande tillkommer svårigheter att fortsätta utvecklas utan ett gediget internt compliancearbete.

Compliance-as-a-service är ett fenomen som ständigt växer sig allt större i takt med att kraven på certifikat på olika marknader ökar. 

– Att hålla koll på regler, lagar och certifikat för olika tjänster och marknader i exempelvis Excel räcker inte längre. Att manuellt registrera, uppdatera och eftersöka de certifikat som nya marknader kräver är både tidskrävande och kostsamt och kan hämma tillväxten av företag, menar Christer Hutchinson-Kay, CTO & CPO på Complianza. 

Att i stället investera i en tjänst som hanterar alla marknaders krav och som lagrar certifikat på ett säkert sätt minskar risken för misstag. Samtidigt kan företag lägga mindre tid och kunskap på att etablera sig på nya marknader, och i sin tur uppnå en god lönsamhet.

Vikten av anpassning

Att snabbt kunna anpassa sig efter nya regler och lagar är vitalt i ett snabbt växande bolag. Exempelvis är bank-, finans- och spelmarknaden hårt reglerade och licens- och certifikathantering blir en stor del av den dagliga verksamheten. 

– Ett välfungerande compliancesystem gör att man kan anpassa sig till både nya och snabbt föränderliga marknader mer effektivt. Det man tidigare var tvungen att söka upp manuellt på olika sidor är nu samlat på ett och samma ställe, vilket sparar både tid och pengar, säger Christer och fortsätter:

– Det underlättar inte bara när man redan är etablerad på en marknad, utan även i processer när man vill utvecklas. Att se vilka marknaders krav som passar bäst för ens affärsidé gör att man lättare kan gå in på marknader som många konkurrenter tidigare inte vågat röra sig i. 

Utöver att samla marknadskrav gör Complianzas system det enklare att få en överblick över samtliga av sina certifikat – och när de bör uppdateras.  När ett certifikat behöver förnyas får du en varning i systemet, vilket minskar risken för att missa att förnya ett certifikat och riskera både böter och lagliga efterdyningar. 

– Att använda ett system likt detta minskar risken för fel, ökar säkerheten och möjliggör för en snabbare tillväxt, avslutar Christer.

Läs mer här 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Complianza och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera