Annons

Draghi ser redan positiva effekter

Vissa positiva effekter syns redan från ECB:s beslut om kvantitativa lättnader. Det sade ECB-chefen Mario Draghi inför Europaparlamentets plenarsession på onsdagskvällen, när han presenterade ECB:s årsrapport.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Innehåll från AfryAnnons

AFRY tar compliancehanteringen till nästa nivå: ” Vi har förmågan och verktygen industrin behöver”

Proaktiv compliancehantering är nyckeln till ett hållbart och uthålligt företagande, menar Jonas Ferngren, Senior Compliance&Quality Engineer på Specialized operational excellence på Afry.
Proaktiv compliancehantering är nyckeln till ett hållbart och uthålligt företagande, menar Jonas Ferngren, Senior Compliance&Quality Engineer på Specialized operational excellence på Afry.

Fler och omfattande uppdateringar av lagar, standarder och krav kring produktsäkerhet och miljöregelverk ställer höga krav på  företagen och kräver både kompetens och tid. Genom att digitalisera processerna hjälper AFRY företag inom alla branscher att nå högre effektivitet, minimerad risk och övergripande kontroll på sitt compliance arbete.

Regelefterlevnad, eller compliance management som det även kallas, är kontrollsystemet för att säkerställa att lagar och regler för ett företags produkter och tillverkning följs. För en global produktportfölj blir det snabbt stora mängder data från egen verksamhet såväl som underleverantörer som krävs och länkas för att kunna påvisa att alla baskrav uppfylls. Samtidigt ändras kravbilden ständigt med nya uppdateringar och tillkommande krav under en produkts livscykel.  

Stora risker

Det är en utmaning för många företag att på ett effektivt sätt både identifiera vad som ska göras och minimera eventuella risker. Följs inte reglerna riskerar man att ekonomi och varumärke skadas. 

– Det är viktigt att man ser på compliance som en investering och att hela tiden sträva mot ett proaktivt arbetssätt. Det innebär en viss kostnad men den är garanterat mindre än alternativet och när något gått fel är kostnaden är väsentligt högre, säger Jonas Ferngren, Senior Compliance & Quality Engineer på Specialized operational excellence på Afry, en enhet som fokuserar på regelefterlevnad inom systemförsäljning, produktutveckling, produktion och eftermarknad. 

Plattform effektiviserar compliancehanteringen

Genom att digitalisera processerna kring regelefterlevnad vill Afry hjälpa företag att förflytta sig mot ett mer proaktivt förhållningssätt. Ett led i digitaliseringen var förvärvet av ZERT, ett företag med cloudbaserade lösningar som samlar risk- och kravhantering på ett och samma ställe. Plattformen gör det enkelt för företag att såväl identifiera som värdera och kommunicera riskerna.

– Det är en kraftfull SaaS-plattform som ökar företags effektivitet och minskar riskerna. Systemet har den funktionalitet som företagen behöver för att tydligt visualisera var man befinner sig i de olika processerna på ett spårbart och kvalitetssäkrat sätt. Verksamheten som förvaltar och supportar lösningen är även ISO 27001-certifierad för att ge kunderna en trygghet kring informationssäkerhet, säger Jonas Ferngren. 

Rådgivning och tydlig uppföljning

För en avancerad produkt eller maskin med hårdvara, trådlös kommunikation, kemikalier, mjukvara med mera blir regelverken fort komplexa. Då har man har stor nytta av rådgivning och effektivt systemstöd. Genom sin bredd har Afry kompetens som täcker de flesta marknader och branschspecifika krav. 

– När kunderna kommer till oss vill de ha stöd och rådgivning för att veta att man gjort det man ska. I vårt system finns checklistor mot direktiv, standarder och krav som ger en tydlig överblick. Här hjälper vi även till att skapa processer och governance för att säkerställa regelverksuppfyllnad över tid, förklarar Jonas Ferngren. 

Läs mer om AFRY här

Mer från Afry

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Afry och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera