Annons

Europabörser: Breda uppgångar efter grekglädje

De europeiska börserna steg på tisdagen, då lättnader i Greklandsförhandlingarna minskade oron på marknaden.

Strax efter klockan 17 var Euro Stoxx 50 upp 0,9 procent, medan det bredare Bloomberg Europe 500 klättrat 0,5 procent.

På Atenbörsen steg Athens Composite Index 9,8 procent, sedan Eurogruppen, ECB och IMF gett klartecken åt en förlängning av Greklands stödprogram.

Eurogruppen uppmanade dock de grekiska myndigheterna att "vidareutveckla och bredda listan över reformåtgärder", och även de andra institutionerna hade synpunkter.

På statistikfronten visade definitiv data att Tysklands BNP steg med 0,7 procent under det fjärde kvartalet, i linje med analytikernas förväntningar.

Inte heller inflationstakten i euroområdet bjöd på någon överraskning, då utfallet på -0,6 procent i januari var vad som väntades enligt Bloomberg News analytikerenkät.

Londonbörsens FTSE 100-index stärktes 0,6 procent. Gruvjätten BHP Billiton klättrade 7,1 procent, sedan vinstnedgången för det första halvåret var mindre än analytikernas förväntningar.

På börsgolvet i Frankfurt steg DAX 0,8 procent, och i Paris klättrade CAC 40 0,6 procent.

Innehåll från EizoAnnons

Byt ut dina gamla bildskärmar och halvera elförbrukningen

Vad skulle en halvering av bildskärmarnas elförbrukning betyda för ditt företag?
Vad skulle en halvering av bildskärmarnas elförbrukning betyda för ditt företag?

Hur kan jag sänka bildskärmarnas elförbrukning utan att dra ner på användningen? Välj en bildskärm med så låg energiklass som möjligt, säger Marcel Lundstad, specialist på bildskärmar. Med EIZO:s 24 tumsskärm kan du halvera elförbrukningen för bildskärmen på din arbetsplats eller i hemmet.

– Det är viktigt att ha koll på energiklassen när du väljer bildskärmar, säger Marcel Lundstad. EIZO har länge varit ledande inom energisnåla bildskärmar. Vi är exempelvis den enda leverantören med energiklass B på en standard 24-tums skärm.

– Väljer du en EIZO FlexScan bildskärm kan du halvera elförbrukningen, jämfört med vad som finns på marknaden idag. Här finns det alltså pengar att spara, samtidigt som du gör miljön en tjänst.

Möjliggör lägre energiförbrukning

Ett exempel på energisparande funktioner är den smarta EcoView-tekniken som finns i alla EIZO FlexScan-modeller.

– Med EcoView-tekniken anpassas skärmarna automatiskt till ljuset i rummet, vilket ger en lägre energiförbrukning, säger Marcel Lundstad. Förutom att det innebär en lägre strömförbrukning innebär det också en större hänsyn till den som använder bildskärmen.

Rätt anpassad ljusstyrka skapar en hälsosammare situation på din arbetsplats med en lägre påverkan på ögat än en felinställd bildskärm.

 ”Ingen annan 24”-modell, oavsett tillverkare, har idag bättre energiklass”

Kan ge stora kostnadsbesparingar

Bildskärmar från EIZO är dessutom 100 procent flimmerfria, vilket bidrar till bättre synergonomi och minskar risken för trötta ögon. Just ögontrötthet kan innebära att man kompenserar sin kroppshållning på en arbetsplats och kan på sikt leda till andra besvär som nack- eller huvudvärk. Dessutom har skärmarna automatisk reducering av skadligt blått ljus och en garantitid på fem år som ger ett tryggt ägande och en lång livslängd.

– Sammantaget kan det här ge stora kostnadsbesparingar, både på kort och lång sikt, även för användaren, avslutar Marcel Lundstad.

Se gärna mer om bildskärmars energiklass  

 Snabbfakta EIZO FlexScan:

• Låg energiförbrukning – energiklass B (avser FlexScan 24” EV2460)

• Optimerar ljusstyrkan automatiskt – rätt ljusstyrka dygnet runt

• Inget flimmer – lugn och harmonisk bild samt skonsam mot ögonen

• Lång garantitid – tryggt ägande och lång livslängd

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Eizo och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera