Annons

Börsen: Positiv veckostart kan hålla i sig

Måndagens starka avslutning på Stockholmsbörsen kan fortsätta i en hygglig start även på tisdagen. Med omkring 20 minuter kvar till öppning står Europaterminerna på svaga plus - Euro Stoxx 50-terminen var 0,1 procent upp, medan tyska DAX-terminen var i stort oförändrade.

IG:s förhandel indikerar en lugn öppning för OMXS30 vid nivån 1.679 motsvarande plus 0,1 procent.

USA-börserna stängde annars måndagens handel oregelbundet med en marginell uppgång för Nasdaq Composite och en lika liten nedgång för Dow Jones.

I Asien har börsen dock inlett tisdagen med mestadels uppgångar. En vinnare här var australiensiska gruvjätten BHP Billiton, som visserligen rapporterade ett lägre resultat än året före men ändå slog förväntningarna rejält.

Senaste nytt om Grekland är att landets regering ska lämna in sin reformlista nu på tisdagsmorgonen - listan skulle annars ha lämnats in senast före midnatt. Vad som händer i Greklandsfrågan lär förstås prägla dagen till stor del.

Ur morgonens nyhetsflöde i övriga kan noteras att Ratos delägda bolag Aibel fått ett nybyggnadskontrakt för Johan Sverdrup-fältet, med ett värde på cirka 8 miljarder norska kronor. Ratos andel i Aibel är 32 procent.

HSBC har sänkt Skanska från neutral till undervikt, dock med höjd riktkurs från 154 till 175 kronor, medan Citi sänker riktkursen för Tele2 från 90 till 82 kronor.

Kerstin Hessius, styrelseledamot i Björn Borg, har ökat på sitt innehav i bolaget rejält genom ett köp av 40.000 aktier utöver de 31.000 hon ägde sedan tidigare. Björn Borg har klättrade kraftigt på börsen sedan bokslutet i förra veckan.

Förutom den grekiska reformlistan, riktas fokus mot ECB-chefen Mario Draghi, som håller tal i Frankfurt klockan 15, och Fed-chefen Janet Yellen, som talar inför senatens bankpanel klockan 16.

På rapportfronten är det numera tunt, men Kabe kommer med rapport klockan 15 och Fast Partner vid lunchtid. Geveko, som skulle publicerat sin bokslutskommuniké i dag tisdag flyttar den till på fredag.

G5 Entertainment rapporterade i morse ett resultat efter skatt på 3,3 miljoner kronor för fjärde kvartalet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera