Annons

Asienbörser: Japan trummar på

Aktiemarknaderna i Asien utvecklades åt olika håll under måndagen. I Hongkong var handeln avvaktande efter att börsen där varit stängd under några dagar för firandet av det kinesiska nyåret. Hang Seng-index noterades till oförändrat.
På det kinesiska fastlandet var Shanghai-börsen fortsatt helgstängd.

Inför sitt kommande bokslut noterades HSBC till oförändrad kurs, mot bakgrund av en oro över hur den senaste tidens anklagelser gällande penningtvätt skulle påverka banken.

Banksektorn överlag gick svagt, China Merchants Bank sjönk 1 procent.

Handlarna i Japan tog intryck av fredagens positiva stängning på Wall Street efter att Grekland då kommit överens med eurogruppen om förlängt stödprogram. Nikkei-index ökade 0,7 procent och Topix-index klättrade 0,2 procent.

Främst större exporterande bolag tog täten i och med den svagare yenen. Konica Minolta och Nissan ökade 1,6 procent vardera.

Motströms gick Takata som backade 3,8 procent. Krockkuddstillverkaren får böta 14.000 dollar per dag fram till att bolaget blir mer samarbetsvilligt med amerikanska myndigheter gällande tidigare problem med levererade krockkuddar.

Marknadstemperatur klockan 07:30


kl 6:30 kl 7:30 kl 12:35 Sedan
31/12
MSCI Asia Apex 50 -0,3% -0,2% - +3,8%
Nikkei 225 +0,5% +0,7% - +5,8%
Hongkong Hang Seng +0,0% +0,0% - +5,2%
Kinas Shanghai Comp STÄNGT STÄNGT - +0,4%
Kinas Shenzhen Comp STÄNGT STÄNGT - +13,8%
Taiwan Taiex STÄNGT STÄNGT - +2,4%
Sydkorea Kospi +0,4% +0,4% - +2,8%
Indien BSE Sensex 30 +0,3% +0,3% - +6,6%
Singapore Straits +0,1% +0,1% - +2,2%
Australia S&P/ASX200 +0,4% +0,4% - +9,2%

Innehåll från InfrontAnnons

Hjälper banker och förvaltare att efterleva skärpta krav

Carsten Gern, Head of Pre-Sales på Infront i Frankfurt.
Carsten Gern, Head of Pre-Sales på Infront i Frankfurt.

De regulatoriska krav som omfattar finanssektorn blir både fler och hårdare – samtidigt som mängden data som ska hanteras blir större. Det innebär att svårighetsgraden för regelefterlevnad ökar. Infront hjälper tusentals bolag i Europa att möta den här utvecklingen.

Långt ifrån alla företag som är verksamma inom finanssektorn har de resurser som krävs för att möta skärpta krav kring dokumentation, transparens och hållbarhetsredovisning. Även om viss kompetens finns inom de egna väggarna kan det vara en god idé att kroka arm med experter som har örat mot rälsen och som tar fram digitala lösningar för regelefterlevnad. Det menar Carsten Gern på Infront.

– Många underskattar vad en förändring av regelverken kan innebära för den egna verksamheten och vad krävs för att fortsätta vara ”compliant”, säger Carsten Gern, Head of Pre-Sales på Infront i Frankfurt, och fortsätter:

– Ett tydligt exempel på detta är att vi under december jobbade intensivt med tillgångsförvaltare som insett att de måste göra omfattande omberäkningar av sina nyckeltal för att leva upp till de nya reglerna för Priip-faktablad, alltså dokument med information om paketerade och försäkringsbaserade investeringsprodukter, som börjar gälla för retailfonder i januari 2023. 

Hubb för regulatoriska dokument

Infront är marknadsledande i Europa inom hantering av finansiella data. Den börsintresserade förknippar Infront med företagets tradingprogram som används av både nybörjare och professionella daytraders. De flesta av de 3 600 kunderna är dock storbanker, förmögenhetsförvaltare och försäkringsbolag.

Infront sitter på tung expertis inom regelefterlevnad, berättar Carsten Gern. I tjänsteportföljen ingår bland annat en SaaS-baserad dokumenthubb för hantering av regulatoriska dokument, obligatoriska publikationer och relevanta fond- och marknadsföringsdokument. En annan tjänst fungerar som ett verktyg för prissättning av komplexa finansiella produkter som omfattas av särskilda regleringskrav.

Omvärldsbevakar för att följa utvecklingen 

Genom dedikerade arbetsgrupper som bevakar kommande regeländringar, samt regelbundna runda bord-samtal med kunderna som berörs, hjälper Infront företag att förstå och agera på nya regulatoriska krav. 

– Vi kan hjälpa våra kunder med allt från att hantera sina data och skapa dokument till att göra riskvärderingar. Kunderna kan välja att använda en produkt för ett specifikt moment, eller få en helhetslösning som täcker alla behov, säger Carsten Gern och tillägger:

– Infront levererar dock inte enbart lösningar för regelefterlevnad. Regelefterlevnad kan också kopplas på och bli en integrerad del av våra andra tjänster för hantering av finansiella data, såsom ESG- och SFDR-data, eller i färdiga rapporter i Infronts portföljhanteringssystem. 

Läs mer om Infronts tjänster inom regelefterlevnad här. 

Om Infront

Infront är ett ledande europeiskt fintechbolag. Infronts kunder använder deras lösningar och data i realtid för att få insikt om marknadens riktning och investeringsmöjligheter för att ge bättre resultat för slutkunderna.

 

Mer från Infront

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Infront och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera