USA-börserna föll på fredagskvällen att efter bland BNP för det fjärde kvartalet kommit in svagare än väntat.
Amerikanska marknadsräntor handlas 1-2 punkter lägre, med tioårsräntan 1 punkt ned till 1,67 procent, jämfört med svensk stängning på fredag eftermiddag. Tvåårsräntan är ned 2 punkter till 0,46 procent. På valutamarknaden handlas dollarn stabilt mot euron just över 1,13. Oljepriset rekylerar tillbaka efter ett kraftigt rally på fredagskvällen.
Kinas industri-PMI sjönk till 49,8 i januari från 50,1 i december, och ligger därmed under 50 för första gången sedan september 2012.
HSBC:s definitiva industri-PMI steg visserligen marginellt i januari, till 49,7 från 49,6, men till nivåer under 50 för andra månaden i rad och dessutom svagare än preliminära 49,8.
Vidare sjönk inköpschefsindex för Kinas tjänstesektor till 53,7 i januari från 54,1 i december.
De svaga signalerna från inköpscheferna stegrar förväntningarna på nya lättnader från Kina.
"Vi tror att efterfrågan i tillverkningssektorn är fortsatt svag och att mer aggressiva penningpolitiska och finanspolitiska lättnader kommer att krävas för att förhindra en ytterligare kraftig inbromsning av tillväxten", sa Hongbin Qu, HSBC:s chefekonom för Kina.
Riskaversionen drivs alltså även av att USA-BNP svek förväntningarna och att Greklands nya regering befinner sig fortsatt på kollisionskurs med övriga euroländer med krav på ett nytt avtal om landets skuld, med skuldnedskrivningar, och tillbakadragen åtstramningspolitik.
Japanska räntor stiger ett par punkter, med tioårsräntan 2 punkter upp till 0,30, samma nivå som den tyska tioårsräntan sjönk till på fredagskvällen. Japanska industri-PMI steg till 52,2 i januari från 52,0i december, enligt definitiv statistik.
På valutamarknaden är det ganska dämpade rörelser. Dollarn är i stort sett stabil mot både euron och yenen medan den svenska kronan har tappat något öre mot dollarn och euron.
Måndagen domineras av inköpschefsindex, med svenska Silf/Swedbank på morgonen, EMU och Storbritannien under förmiddagen, och amerikanska ISM till eftermiddagen.
Senare i veckan riktas intresset framför allt mot den amerikanska sysselsättningsrapporten på fredag, där fokus ligger på om löneökningarna tar fart. Tjänste-ISM kommer på onsdag, liksom inköpschefsindex för tjänstesektorn från andra länder.
Från Europa kommer i veckan bland annat detaljhandel från euroområdet och räntebesked från Bank of England.
Här hemma riktas intresset, förutom inköpschefsindex, mot SCB:s statistik över industriproduktion i december, där frågan är om förväntningarna om lite bättre fart i svensk industri nu äntligen kan infrias.