Annons

Europabörser: Ryanair bland förlorarna

Handeln på de europeiska börserna var avvaktande på måndagen. Bland enskilda bolag föll Ryanair efter svaga vinstprognoser för det kommande året.

Vid klockan 17 var Euro Stoxx 50 upp 0,1 procent, medan det bredare Bloomberg Europe 500 hade backat 0,2 procent.

Lågprisflygbolaget Ryanair backade 6,6 procent - trots att det redovisade ett klart bättre kvartalsresultat än väntat samtidigt som det höjde sin resultatprognos för det brutna räkenskapsåret 2015.

Bolaget väntar sig dock en blygsam vinsttillväxt nästa år, då den positiva resultateffekt lägre bränslepriser ger nästan till fullo kommer att föras vidare till dess kunder i form av lägre biljettpriser.

I motsatt riktning gick schweiziska Julius Baer. Aktien steg 7,8 procent efter att banken aviserat kostnadsnedskärningar på cirka 108 miljoner dollar i ett försök att dämpa inverkan från den starkare schweizerfrancen.

Statistik som visade att Euroområdets inköpschefsindex för industrin steg till definitiva 51,0 i januari, jämfört med 50,6 föregående månad, gav ingen större påverkan då det var i linje med både det preliminära utfallet och analytikernas förväntningar.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera