Annons

USA-börsen: Wal-Mart förlorare på blandad börs

Utvecklingen på de amerikanska börserna var blandad på torsdagen, där en välfylld makroagenda och en rad kvartalsrapporter höll investerare sysselsatta.

Dow Jones Industrial Average stängde 0,2 procent lägre på indexnivån 17.987, medan det bredare S&P 500 backade 0,1 procent till 2.097. Tekniktunga Nasdaq Composite steg 0,4 procent till 4.925.

Omsättningen uppgick till cirka 630 miljoner aktier på New York-börsen och 1,6 miljarder aktier på Nasdaq.

"Sentimentet är försiktigt optimistiskt. Med låga räntor över hela världen är det svårt att hitta andra tillgångar med högre avkastning", sade Paul Zemsky, chefstrateg på Voya Investment Management i New York, till Bloomberg News.

En hel del statistik kantade onsdagens handel, och i den positiva vågskålen hamnade bland annat en större än väntad minskning av antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA förra veckan.

Philadelphia Federal Reserves index, som visade att den ekonomiska aktiviteten i näringslivet oväntat sjönk i februari, målade en annan bild av den amerikanska ekonomin.

På bolagsfronten duggade kvartalsrapporter fortsatt tätt, och varuhuskedjan Wal-Mart backade 3,2 procent efter en rapport som fick ett svalt mottagande.

Bolaget har sänkt utsikterna för försäljningstillväxten under 2015 i spåren av negativa valutaeffekter, och planerar att höja lönerna för en halv miljon anställda i USA.

Toro, tillverkare av trädgårdsprodukter och konkurrent till Husqvarna, redovisade ett resultat över förväntan och höjda prognoser. Aktien steg 0,1 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera