Annons

USA-börsen: Osäkerhet råder

Ledande terminer indikerar att USA-börserna kan starta torsdagen lätt på minus. Att Tyskland avvisat Greklands begärda förlängning av stödprogrammet samt ett sjunkande oljepris satte viss osäkerhet i marknaden.

Med knappt 30 minuter kvar till öppning noterades terminerna för Dow Jones Industrial Average, S&P 500 och teknikdominerade Nasdaq Composite till minus 0,2 procent.

Bland aktierna kan oljebolagen få en trist start när handeln i New York drar i gång. Oljepriset backade rejält inför eftermiddagens lagersiffra som väntas visa på stigande oljelager.

I förhandeln backade Exxon Mobil 1,3 procent och Halliburton 2,3 procent.

I samma sektor var Transocean, världens största leverantör inom uthyrning av mobila oljeplattformar, ned 2,5 procent. Enligt analytiker måste bolaget göra mer än att dra ned utdelningen med 80 procent för att parera för prisnedgången i olja.

Rapportaktuella Walmarts vinst var marginellt högre än väntat men varuhuskedjan sänker utsikterna avseende försäljningstillväxten för 2015 i spåren av negativa valutaeffekter. Aktien retirerade 1,2 procent i förhandeln.

Toro, tillverkare av trädgårdsprodukter och konkurrerent till Husqvarna, levererade en bättre vinst än väntat och höjde vinstprognosen för helåret vilket hjälpte aktien marginellt i förhandeln.

Noteringar vid 15-tiden

(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)

Terminen för Dow Jones -0,21%

Terminen för S&P 500 -0,22%

Terminen för Nasdaq +0,06%

2-åriga USA-räntan +0,0163 till 0,6133%

10-åriga USA-räntan +0,0036 till 2,0836%

Olja, US WTI -2:53 USD till 49:61 dollar/fat

Olja, Brent -1:92 USD till 58:61 dollar/fat

EUR/USD -0:0023 till 1:1374

Innehåll från Advokatfirman MORE EvanderAnnons

Bristande finansiell regelefterlevnad kan bli mycket kostsam

Det blir allt svårare för företag att säkra sin finansiella regelefterlevnad med de snabba förändringar som sker i en alltmer komplex regulatorisk miljö. Det gör att det har blivit allt viktigare att välja en juridisk partner som har spetskompetens inom området när du exempelvis ska säkra din löpande verksamhet, lansera nya produkter eller är intresserad av företagsförvärv inom finanssektorn.

– Den snabba utvecklingen har gjort att det är betydligt mer riskfyllt att driva företag och mycket svårare att ensamt säkra sin regelefterlevnad, menar Martin Orehag, advokat och delägare på MORE Evander. 

Det har under de senaste åren varit en otroligt snabb utveckling av det finansiella regelverk som företag inom den finansiella sektorn måste följa, där de nya reglerna tas fram på EU-nivå. 

– Ofta leder tillsynsprocesser av Finansinspektionen även till en stor negativ medial påverkan. Därför är juridisk experthjälp viktigt, så att man gör rätt från början och undviker dyra misstag, berättar Martin Orehag. 

Stor fokus på den finansiella sektorn

Advokatbyrån MORE Evander hjälper idag bland annat värdepappersbolag, fondbolag, betalinstitut och finansiella institut med både enstaka projekt eller löpande compliance- och riskuppdrag. Som liten byrå har MORE Evander möjlighet att bygga ett nära personligt samarbete, samtidigt som byrån har tillgång till global expertis tack vare medlemskapet i ADVOC. 

– Vi har lång erfarenhet av att arbeta med både IT och regelefterlevnadsfrågor inom finanssektorn. Därför ligger vi idag i framkant inom området och förstår den snabba digitala utveckling och den verklighet som många av våra kunder verkar i. Det är en förutsättning för att vi ska kunna hjälpa våra klienter med kvalitativ expertis kring de alltmer komplexa frågeställningar som dyker upp. 

Med ett nära kundfokus blir också digitaliseringsutvecklingen på den egna byrån en allt viktigare fråga.  

– Vi behöver verkligen göra det enklare för våra klienter och komplettera våra traditionella konsulterbjudanden med digitala. Först ut sjösätter vi en digital plattform för dokumenthantering, avslutar Martin Orehag.

Läs mer om MORE Evander här

MORE Evander - Compliance har aldrig varit enklare
Vi på MORE Evander hjälper er verksamhet att hålla reda på de senaste regelverken och myndighetskraven, samt erbjuder tjänster där vi agerar compliancefunktion, lämnar verksamhetsrelaterad rådgivning och driver tillståndsprocesser. Du möts av ett agilt och nytänkande team med fokus på nära samarbeten och långsiktiga relationer. Vi är helt enkelt mer än bara en advokatbyrå. 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Advokatfirman MORE Evander och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera