Annons

Debatt: Oroande signal om höjd företagarskatt

Regeringen har tillsatt en utredning om nya 3:12-regler. På punkt efter punkt flaggar direktiven för höjd skatt på företagande. Det är illavarslande besked nu när entreprenörer äntligen har vågat anställa och kan sälja sina bolag utan skatteplanering, anser Hans Peter Larsson och Staffan Sundkvist.
DUBBELSTÖT. Regeringen tycks vilja att större delar än i dag av företagares utdelning ska högbeskattas. Och att den skattesats som gäller för den lågbeskattade utdelningen ska höjas. Kritiken kommer från PWC:s Hans Peter Larsson och Staffan Sundkvist.
DUBBELSTÖT. Regeringen tycks vilja att större delar än i dag av företagares utdelning ska högbeskattas. Och att den skattesats som gäller för den lågbeskattade utdelningen ska höjas. Kritiken kommer från PWC:s Hans Peter Larsson och Staffan Sundkvist.Foto:Claes-Göran Flinck, Niklas Lundengård

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Detta är en debatt- och opinionstext. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera