1515

Råvaror: Oljan tydligt på plus

På fredagsmorgonen pekade pilarna uppåt på råvarumarknaden. Torsdagens nyhet om eldupphör i Ukraina och ett sjunkande dollarindex stärkte sentimentet.

Vad beträffar oljan steg den drygt 1 procent. Färskt i handlarnas minne var torsdagens uppgifter om att flera oljebolag planerar nedskärningar i produktionen vilket skulle leda till ett lägre utbud.

Senast i raden är franska Total SA som meddelat att bolaget ska minska investeringarna och antal exploateringar.

Bolaget Apache uppgav vidare att det ska skära ned antalet riggar med 70 procent.

"Utbudet kan vara på väg nedåt. Färre oljeriggar och minskade investeringar kan få fart på oljan", sade Phil Flynn, marknadsstrateg på Price Futures Group i Chicago, till Bloomberg News.

Noteringar klockan 07.35

Råolja (pris/fat):

WTI, första termin +0:71 USD 51:92 1,37%
Brent, första termin +0:75 USD 60:03 1,27%
Basmetaller LME (pris/ton, tremåna derstermin)
Koppar +31 USD 5.771 0,53%
Zink +5 USD 2.151 0,23%
Aluminium +9 USD 1.850 0,46%
Nickel +135 USD 14.840 0,92%
Bly +11 USD 1.845 0,60%
Tenn +150 USD 18.150 0,83%
Ädelmetaller (pris/uns, spot)
Guld +7:82 USD 1.229:97 0,62%
Silver +0:14 USD 16:99 0,82%
Dollarindex (högre = starkare USD) -0.13 93.97 -0,14%


Innehåll från DentmeAnnons

Intresset för tandhälsa för företag växer

Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.
Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.

Nu finns det en förmån som gör skillnad för både anställda och arbetsgivare. Dentme är först ut i Sverige med att erbjuda tandhälsa för företag – och intresset för deras tjänster växer.

– För att kunna skapa en frisk arbetsplats måste man ha en helhetssyn kring hälsa, där tänderna i allra högsta grad ingår, säger Hadi Ahmad, medgrundare samt tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.

https://bit.ly/39ZtzfL

Med Dentme som förmån får du friskare medarbetare samtidigt som du blir en attraktiv arbetsgivare och stärker ditt varumärke på lång sikt. Det menar David Kruse, medgrundare och vd på Dentme, och betonar att moderna arbetsplatser kräver moderna förmåner.

– Arbetsgivaren har ett långtgående ansvar för sina anställdas välmående, och i det ingår även tandhälsan. Tandhälsa som förmån kan dessutom vara en konkurrensfördel i kampen om kompetens på arbetsmarknaden. I dag räcker det inte med att bara erbjuda en bra lön. Förmåner spelar också en stor roll, säger han. 

Lönar sig för företaget

Dentme är en digital plattform som kopplar ihop patienten och tandläkaren via mobilen eller surfplattan. Förutom privatpersoner ger Dentme även företag möjligheten att erbjuda tjänsten till sina anställda.

– Det finns folk på arbetsplatser som mår fruktansvärt dåligt på grund av sina tandbesvär. För vissa går det så långt att de behöver sjukskriva sig vid upprepade tillfällen. Att jobba förebyggande när det kommer till tandhälsa gör att många slipper besvär helt och hållet, vilket lönar sig både för företaget och individen, säger Hadi Ahmad. 

Ta samtalet på en kafferast 

Det första besöket sker via appen. Dina anställda inte behöver lägga arbetstid på att besöka en klinik, utan kan ta samtalet på en kafferast eller hemma i soffan. I kombination med appen erbjuds de anställda även en årlig undersökning på en närbelägen tandläkarklinik för att fånga upp och åtgärda begynnande skador. 

– Tandhälsa som förmån kommer att öka. Vi kan se att intresset från arbetsgivare som vill ligga i framkant växer. Det känns roligt och viktigt att få vara med och leda den utvecklingen – och bidra till en förbättrad tandhälsa, säger David Kruse. 

Länk: https://bit.ly/39ZtzfL

 

 

 

Mer från Dentme

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Dentme och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?