Den svenska tvåårsräntan stängde 7 punkter lägre till -0,36 procent, femåringen 5 punkter ned till -0,04 procent och tioåringen 4 punkter ned till 0,50 procent.
En senior marknadsaktör uppgav på fredagen för Nyhetsbyrån Direkt att räntemarknaden blivit rejält tilltufsad efter att Riksbanken "klev in som en elefant i en porslinsbutik". De faktiska åtgärderna som annonserades innebar inga egentliga problem, men beskedet om att Riksbanken kan göra vad som helst när som helst gör det svårt att upprätthålla en väl fungerande marknad.
Den tyska tioårsräntan var vid svensk stängning upp 1 punkt till 0,34 procent.
Euroområdets ekonomi växte preliminärt med 0,3 procent under fjolårets sista kvartal, vilket var något mer än väntade 0,2 procent. Jämfört med ett år tidigare var uppgången 0,9 procent, väntat +0,8 procent, enligt Bloomberg News enkät.
Commerzbank-ekonomen Christoph Weil noterade dock att det inte finns skäl att jubla eftersom problembarnen Italien och Frankrike riskerar att lämnas efter.
"ECB har inget botemedel för den stora ekonomiska divergensen i eurozonen. Endast när den överdrivet stora skulden har fallit till en nivå som kan tolereras kommer ekonomin i båda dessa länder visa större tillväxt igen", skrev han i ett kundbrev.
Italiens ekonomi stod och stampade under fjärde kvartalet och krympte 0,3 procent jämfört med ett år tidigare. Även Frankrikes ekonomi utvecklades svagt i slutet på förra året, +0,1 procent under kvartalet.
Än värre var det i Grekland, där BNP oväntat sjönk med 0,2 procent fjärde kvartalet, väntat var en ökning med 0,4 procent.
På måndag träffas eurogruppen åter för att diskutera Grekland och inför detta möte inledde tjänstemän från Grekland och Trojkan på fredagen "tekniska diskussioner".
Greklands finansminister Yanis Varoufakis stod i en intervju med tyska Der Spiegel fast vid att Grekland måste få sina skulder nedskrivna.
Commerzbanks chefekonom Jörg Krämer, gladdes över de tyska BNP-siffrorna för fjärde kvartalet som han kommenterade med "Wow!".
Den tyska ekonomin växte preliminärt med 0,7 procent under fjärde kvartalet, klart mer än Bloomberg News enkät på +0,3 procent.
"Det överraskande resultatet kanske delvis kan förklaras av det milda vädret, men den tyska ekonomin var verkligen stark under fjärde kvartalet", skrev Jörg Krämer i ett kundbrev och tillade att det inte handlar om någon engångssuccé eftersom även ledande indikatorer har stigit påtagligt.
Här hemma publicerade SCB statistik över industrilager och kapacitetsutnyttjande.
Lagren, som var en av de sista vägledande posterna inför nationalräkenskaperna för fjärde kvartalet (publiceras 27/2), sjönk med 2,2 procent, eller 4,3 miljarder kronor, under fjärde kvartalet, jämfört med närmast föregående kvartal.
Kapacitetsutnyttjandet ökade 0,5 procent enheter till 89,0 under fjärde kvartalet, medan annan statistik visade att tjänstepriserna i snitt steg 0,1 procent respektive 0,7 procent.
Tidigare på morgonen kom bostadsstatistik som visade att bostadsrättspriserna i Sverige steg 3,2 procent i januari jämfört med föregående månad, medan villapriserna steg 2,8 procent, enligt Valueguard.
De senaste tolv månaderna har bostadsrättspriserna stigit 15,2 procent samtidigt som villapriserna stigit 10,7 procent.
Amerikanska räntor steg på fredagen, med tioårsräntan upp 3 punkter till 2,01 procent, samtidigt som S&P 500 tillfälligt steg till all time high.
Statistik på eftermiddagen visade att importpriserna sjönk med 2,8 procent i januari, väntat var en nedgång med 3,2 procent, och sjönk med 8,0 procent från ett år tidigare. Här låg förväntningarna på -8,9 procent.
Nedgången i importpriserna var den största sedan i december 2008.
Michigan-index sjönk preliminärt till 93,6 i februari från 98,1, förväntningarna låg på ett oförändrat index. Såväl synen på det aktuella läget som det framåtblickande indexet sjönk, medan inflationsförväntningarna års sikt steg till 2,8 procent från 2,5 procent månaden före.
På valutamarknaden handlades euron kring 1:142 mot dollarn, upp från 1:138 på torsdag eftermiddag. Dollarn handlades till 118:71 mot yenen, ned från 119:22 dagen före.
Kronan har på fredagen blivit drygt 4 öre starkare till 9:59 mot euron och 7 öre starkare till 8:40 mot dollarn än vid svensk stängning i går.
Sedan i måndags har kronan försvagats med drygt 3 öre mot dollarn och med 12 öre mot euron.
För övrigt handlades Brent-oljan över 60 dollar per fat.