Annons

USA-börser: Cisco rusar

Aktiekurserna på Wall Street steg överlag i torsdagens inledande handel. I den positiva vågskålen fanns att Ryssland och Ukraina enats om ett eldupphör, vilket tycktes överskugga misslyckade förhandlingar kring Grekland och svag amerikansk detaljhandelsdata. På bolagsfront drog Cisco och American Express storbolagsindexet i olika riktningar.

"Lösningen i Ukraina är en sak mindre att vara orolig för i nuläget. USA-baserade bolag fortsätter alltjämt att visa att de är vad man ska investera i, och marknaden fortsätter att ha momentum för tillfället", sade Richard Sichel, chefsinvesterare vid Philadelphia Trust, till Bloomberg News.

Vid klockan 16.20 hade storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average stigit 0,4 procent till indexnivån 17.929, samtidigt som det bredare S&P 500 hade avancerat 0,7 procent till nivån 2.082. Nasdaq Composite gick upp 0,8 procent till 4.837.

Omsättningen uppgick till 160 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 450 miljoner på Nasdaq.

På torsdagen nåddes ett avtal om eldupphör i Ukraina, meddelade Rysslands president Vladimir Putin. Avtalet träder i kraft den 15 februari.

I turerna kring Grekland lyckades Eurogruppen och Grekland inte ens enas om en process för fortsatta diskussioner om Greklands skuldproblem vid förhandlingar under natten till torsdagen. På torsdagen sade emellertid Angela Merkel att Tyskland står redo att förhandla kring Greklands skuld.

På amerikansk statistikfront visade sig detaljhandelns försäljning i USA sjunka med 0,8 procent i januari jämfört med föregående månad. Detta var under analytikernas förväntningar som pekade mot en nedgång på 0,4 procent.

Analytiker hade räknat med att försäljningen skulle ha sjunkit 0,4 procent jämfört med föregående månad, enligt Bloomberg News sammanställning.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA ökade med 25.000 till 304.000 personer, under vecka 6, jämfört med föregående vecka. Analytiker hade här räknat med 287.000 nya sökande.

På aktiefront steg nätverksbolaget Cisco drygt 7 procent, och ledde uppgångarna i Dow Jones klart. Detta efter att bolaget redovisat både starkare intäkter och justerat resultat än väntat, samtidigt som prognoserna för 2015 var helt i linje med analytikernas förväntningar.

Sämre gick det för American Express då aktien föll nära 6 procent. Kreditkortsbolaget meddelade att samarbetet med grossisten Costco Wholesale kommer att upphöra nästa år. American Express har haft ett exklusivt avtal med Costco, vilket stod för omkring 15 procent av 2014 års vinst enligt analytiker Bloomberg News talat med.

I toppen av Dow Jones fick Cisco bland annat sällskap av JP Morgan och Intel som steg 1,2-1,6 procent. Antalet förlorare var endast en handfull och vid sidan av American Express tappade Wal-Mart och United Health mest på minus 0,8 respektive 0,4 procent.

Vid sidan av storbolagen rusade resetjänsterna Orbitz Worldwide och Expedia 21 respektive 13 procent, efter att Orbitz köpt Expedia för 1,6 miljarder dollar.

På räntemarknaden steg räntan på en tioårig amerikansk statsobligation 3 punkter till 1,87 procent.

Innehåll från MyntAnnons

Redovisningsbyrån tog digitalt kliv – “Sparar tid för oss och kunderna”

Alexandra Baresso, redovisningskonsult på Elite Accounting.
Alexandra Baresso, redovisningskonsult på Elite Accounting.

Istället för att lägga tid på att manuellt knappa in kvitton gick den svenska redovisningsbyrån över till automatiserade rutiner och processer. Med hjälp av en digital allt-i-ett-plattform frigör de nu tid och resurser både för sig själva och för sina kunder.

– I min roll som redovisningskonsult sitter jag ner med varje bolag individuellt och ser över vilka processer vi kan effektivisera. Där ser vi nästan alltid att det finns ett stort behov av att effektivisera just kvittoredovisningen, säger Alexandra Baresso som är redovisningskonsult på Elite Accounting.

Realtidskoll på redovisningen

Till sin hjälp använder byrån fintechbolaget Mynt, som erbjuder en allt-i-ett-plattform för utgiftshantering och bokföring. Med hjälp av smarta företagskort som skickar kvitton direkt in i bokföringen ges full insikt och kontroll över allt som spenderas, i realtid. Direktintegrationer med marknadens ledande bokföringssystem gör det till en smidig lösning, menar Lucas Lindholm, som är VD på Elite Accounting:

– Mynt sparar tid för oss, men även för våra kunder, då inte vi behöver sitta och knappa in kvitton manuellt. Kvitton kan smidigt och enkelt fotas, skickas in och så hamnar de direkt i bokföringen.

”Hjälper oss att göra det vi faktiskt ska göra”

Genom att digitalisera redovisningen kan Elite Accounting minska antalet arbetstimmar som läggs på administration och istället lägga större fokus på att skapa mervärde för kunderna. Det uppskattas från båda håll.

– Mynt hjälper oss att göra det vi faktiskt ska göra – det som våra kunder vill att vi gör, vilket är att lägga tid på det som kommer främja deras verksamhet bäst. Tjänsten har hjälpt oss att spara tid och pengar, men framförallt att positionera oss som en modern redovisningsbyrå, säger Alexandra Baresso.

Nyfiken på Mynt? Besök mynt.com för mer information.

Mer från Mynt

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mynt och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera