Annons

Nordenbörser: Norska bolaget dagens förlorare

De nordiska börserna backade på onsdagen. Opera Software blev den stora förloraren på Oslobörsen, där sentimentet överlag var svagt i samband med lägre oljepriser.

OMXN40, som inte innehåller norska aktier, var vid 17-tiden 1,0 procent lägre till 1.492.

Oslobörsens OBX-index tappade 2,0, där en fortsatt nedgång i oljepriset satte press på olje- och oljeservicebolag.

Inget oljerelaterat bolag kom dock i närheten av den nedgång som Opera Software noterade - ned över 44 procent. Mjukvarubolagets rapport för det fjärde kvartalet nådde inte upp till förhandstipsen, samtidigt som bolagets sänkta intäktsprognos målade en dyster bild av 2015.

Storebrand, Yara och Norsk Hydro kom också med kvartalsrapporter, som togs emot med betydligt större entusiasm. Aktierna steg 5,4, 5,1 respektive 1,2 procent.

Danska C20 Cap backade 0,8 procent. Banksektorn tyngde utvecklingen med Jyske Bank, Danske Bank och Nordea ned mellan 2,1 och 2,9 procent, men i botten återfanns kvartalsrapporterande Vestas - ned 8,2 procent.

Vindturbintillverkaren Vestas redovisade ett relativt starkt fjärde kvartal och väljer för första gången sedan 2002 att dela ut pengar till aktieägarna.

Bolagets prognoser gällande intäkter och rörelsemarginal för 2015, som dock påpekades vara på en miniminivå, var å andra sidan lägre än både utfallen 2014 och analytikernas förväntningar, enligt SME Direkt.

Finländska H25 retirerade 0,4 procent, och även här hamnade en rad rapporterande bolag i strålkastarljuset. Finnair redovisade ett resultat före skatt på -55,4 och försäljning under förväntan för det fjärde kvartalet, varpå aktien föll 8,5 procent.

Innehåll från Academic WorkAnnons

Expert: Lågkonjunktur rätt tid att investera i medarbetarna

Sverige är i en tuff ekonomisk situation och många företag står inför svåra utmaningar. I stället för att dra ner och spara sig genom krisen är det nu rätt läge investera i sin personal, enligt en expert.

 – Företag som investerar i kompetensutveckling kommer att vara de som lyckas bäst när världen och därmed företagets förutsättningar förändras, säger Peter Knutsson Frejd, VD på Academic Work.

På kort tid har förutsättningarna att driva företag i Sverige förändrats. Räntor och inflation har skjutit i höjden, liksom elpriset. 

Academic Work är ett rekryterings- och bemanningsföretag med lång erfarenhet av att hantera svängningarna på arbetsmarknaden. 

– Historien visar att de som har möjlighet att ta sig igenom kriser utan att göra onödiga nedskärningar i personal är de som kommer komma ut som segrande när tiderna blir bättre. Därför skulle jag säga att det är viktigt att vårda och investera i medarbetarna, säger Peter Knutsson Frejd.

Academic Work: Behåll personalen

Att spara sig igenom en kris kan vara riskabelt. Drastiska kostnadsbesparingar genom att skära ner personal kan skapa oro och leda till att viktiga medarbetare söker tryggare företag som inte påverkas av ekonomiska svängningar. 

– Behöver man se över sina personalkostnader är det bättre att göra det långsiktigt. Då kan man skapa en känsla av trygghet och på så sätt bygga lojalitet hos sina medarbetare, förklarar han. 

Det pågår också en snabb digitalisering i hela samhället vilket skapat en brist på IT-kompetens och andra tekniska yrkesgrupper. Det har blivit svårt att rekrytera nya medarbetare för att möta digitaliseringen men också klimatomställningen.

Academic Work kan lösa kompetensbrist

Academic Work erbjuder genom sin Academy-verksamhet en möjlighet för personer som vill byta karriär att reskilla sig för en roll eller bransch där det råder kompetensbrist, och en chans att lära sig nya system och arbetssätt genom en accelerated learning.

Redan har över 3500 personer valt att reskilla sig genom Academic Work Academy och över 1000 företag fått den kompetens som det råders brist på i dag.

– Med Academic Work Academy kan vi utbilda den arbetskraft som behövs hos företag och organisationer för morgondagen inom efterfrågade områden, säger Peter Knutsson Frejd och avslutar:

– Vi kan förse företag med deras mest värdefulla tillgångar: medarbetare med rätt kompetens.

Om Academic Work 

Vi rekryterar och hyr ut Young Professionals – studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. 

När kompetensen inte finns kan vi skapa den genom Academic Work Academy, där vi hittar motiverade karriärskiftare och reskillar dem till en bransch där det råder kompetensbrist.

Academic Work finns i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz och tillhör koncernen Akind Group. 

För mer information, vänligen kontakta: Caroline Rosencrantz, PR Specialist caroline.rosencrantz@akindgroup.com, 070 655 18 02.

Läs mer på: www.academicwork.se 

 

Mer från Academic Work

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Academic Work och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera