Annons

New York-börsen: Apple draglok

De amerikanska börserna handlades sidledes större delen av onsdagen, och de ledande aktieindexen stängde på olika sidor av nollstrecket.

Dow Jones Industrial Average stängde 0,1 procent lägre på indexnivån 17.859, medan det bredare S&P 500 var oförändrat på 2.068. Tekniktunga Nasdaq Composite steg 0,3 procent till 4.801.

Omsättningen uppgick till cirka 640 miljoner aktier på New York-börsen och 1,8 miljarder aktier på Nasdaq.

"Makrofaktorer, som vad som kommer att hända i Grekland, och starka kvartalsrapporter från USA tävlar om uppmärksamheten. Det är dock troligt att någon form av kompromiss nås med Grekland", sade John Fox, analyschef på Fenimore Asset Management i New York, till Bloomberg News.

Tungviktaren Apple, som på tisdagen blev det första bolag att notera ett börsvärde på över 700 miljarder dollar, fortsatte upp med 2,3 procent på onsdagen till knappt 125 dollar.

Aktivistinvesteraren Carl Icahn fortsatte i ett brev till investerare att argumentera för att Apples aktie är kraftigt undervärderad. Enligt honom bör Apple handlas till 216 dollar.

Solenergibolaget First Solar avancerade 0,5 procent, sedan Apple meddelat att det investerar 848 miljoner dollar i en solfarm i samarbete med bolaget.

Pepsi klättrade 2,5 procent efter att ha redovisat ett resultat över förväntan för det gångna kvartalet, samtidigt som bolaget aviserade aktieåterköp och en höjd utdelningen.

Inom S&P 500 utvecklades el- och gasbolag (utilities) svagast, följda av energibolag som tyngdes av en nedgång i oljepriset. Teknik och konsumentvaror gick starkast.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera