1515

New York-börser: Oljan ser ut att straffa börserna<br />

De amerikanska terminerna pekar mot en lätt negativ öppning av veckans första börsdag. Terminerna har under den senaste timman letat sig successivt lägre parallellt med ett allt svagare oljepris.

Någon draghjälp åt endera hållet från makrofronten får marknaden klarar sig utan då måndagen är något av en mellandag i det annars digra statistikflödet.

Med dryga 30 minuter kvar till öppning var terminerna för Dow Jones och S&P500 cirka 0,2 procent ned, medan terminen för Nasdaq var oförändrad.

"De stressiga dagarna är över nu. All osäkerhet i marknaden kring vad Federal Reserve ska göra på sitt nästa möte har försvunnit med den senaste tidens statistik", sade John Plassard, seniormäklare vid Mirabaud Securities, till Bloomberg News för att förklara de näst intill oförändrade terminerna.

Oljepriset fortsatte ner med en notering för WTI:n klart under den psykologiska 40-dollarsnivån, ner över 3 procent till 38:60 dollar per fat. Nordsjöoljan, Brent, noterades samtidigt till 42:17 dollar, den lägsta nivån sedan mars 2009.

På bolagsfronten var Soda Stream upp 15 procent i förhandeln på uppgifter om en parallellnotering för aktien på börsen i Tel Aviv.

Smith & Wesson var dryga 5 procent upp inför sin rapport som väntas på tisdagen där estimaten pekar på en nära 30-procentig försäljningsökning och en fördubblad vinst. Vapentillverkarens aktie utvecklades starkt redan i förra veckan i kölvattnet av masskjutningarna i Kalifornien.

Tesla sjönk i förhandeln efter novemberstatistik från Nederländerna som visar att Tesla placerat sig på åttonde plats i försäljningsligan för elbilar.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?