1515

Europabörserna: Draghi orsakade tungt tapp<br />

Europabörserna föll brett i torsdagshandeln sedan Mario Draghi misslyckats med att leverera åtgärder i den utsträckning som marknaden önskat.

ECB-chefen meddelade på eftermiddagen att QE-programmet förlängs men omfattningen av programmet utökades inte vilket ogillades av marknaden.

Vidare upprepade Janet Yellen att villkoren för en räntehöjning kan ha uppfyllts vilket dock inte fick alltför stort genomslag på marknaden.

Euro Stoxx 50-index, tyska DAX och Franska CAC 40 tappade samtliga 3,6 procent vardera.

"Kommentarerna från ECB överraskade marknaden. Jag tror att många valutahandlare var korta euro och långa dollar med en förväntan om ett annat utfall från Draghi", sade Michael James, vid Wedbush Securities i Los Angeles, till Reuters.

Inom det breda indexet Stoxx Europe 600 var biltillverkare en av de svagaste undergrupperna med BMW på minus 4 procent och Volkswagen minus 1 procent.

Trots att oljan rekylerade efter onsdagens kraftiga fall gick energirelaterat svagt med minus för flera stora oljebolag. BP och spanska Repsol var ned runt 3 procent vardera.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?