ANNONS:
Till Di.se
SÖNDAG 19 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Årets mest anmälda flygbolag

  • Foto: TT
Ryanair, Norwegian, Lufthansa och SAS är några av flygbolagen som vi klagat på mest under året. Här är topp tio-listan över flygbolagen som fått flest anmälningar mot sig under år 2015.

Under året som gått fram till mitten av december har det kommit in 1.229 anmälningar mot reguljärflyg till Allmänna reklamationsnämnden, ARN.

De fem mest anmälda flygbolagen står för sammanlagt 632 anmälningar hos ARN, alltså över hälften av det totala antalet anmälningar mot reguljärflyg.

Det norska lågprisflygbolaget Norwegian är med 297 anmälningar till ARN det överlägset mest anmälda flygbolaget under år 2015.

Norwegian hade under våren en kostsam pilotstrejk som pågick i mer än tio dagar och resulterade i flera inställda flygningar från bolagets sida. Dessutom har Norwegian i flera år haft problem med sina nya Dreamlinerplan från Boeing.

Men även förra året var Norwegian föremål för majoriteten av anmälningar till ARN. Då var klagomålen 50 stycken fler med sammanlagt 347 anmälningar mot flygbolaget.

På andra plats i år kommer SAS med 182 anmälningar, vilket kan jämföras med 150 klagomål mot flygbolaget förra året. I likhet med Norwegian drabbades SAS under våren av strejkstörningar med hundratals inställda avgångar som följd.

Därefter kommer Lufthansa med 61 anmälningar, vilket är mer än en fördubbling jämfört med förra årets 26 anmälningar till ARN.

Det skandalomsusade lågprisflygbolaget Ryanair hamnade på en sjätteplats med 34 anmälningar under året som gått. Det är en förbättring jämfört med förra årets totalt 58 klagomål mot flygbolaget.

TID ÄR PENGAR! Få bäst pris för din faktura, idag!(Extern tjänst)

2015 års mest anmälda flygbolag
Flygbolag  Antal anmälningar
1. Norwegian Air Shuttle, Norge
297
2. SAS, Skandinavien Airlines, Sverige
182
3. Lufthansa German Airlines, Tyskland
61
4. Wizz Air Hungary Airlines Ltd, Ungern
47
5. Turkish Airlines, Turkiet
43
6. Ryanair Ltd, Irland
34
7. Finnair ABP, Finland
31
8. Air Berlin PLC & Co, Tyskland 30
9. KLM Royal Dutch Airlines, Nederländerna
29
10. British Airways, Storbritannien
23

Källa: Allmänna reklamationsnämnden, ARN.

Storbritannien

Tyck till