ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Hetaste prylarna 2016

  • En Samsung Galaxy S6 Edge på en trådlös laddare. Foto: AP

Fåniga glasögon och böjbara mobiler. Säg hej till nya teknikåret 2016.

Teknikkarusellen fortsätter snurra i rask takt och 2016 lär bjuda på flera spännande nyheter. Men jetpack och serveringsrobotar för privat bruk i all ära, de lär inte bli några storsäljare.

Däremot kommer vi höra mycket om mångmiljardprojektet Tesla Powerwall, det senaste från elpredikanten Elon Musks laboratorium. Under 2016 kommer de första batterierna för hushåll levereras från den nya fabriken i Nevada.

Här är några andra tekniknyheter som kommer sätta avtryck under 2016:

3D-glasögon. Virtual reality-glasögon med 360-gradig sfärisk upplevelse har varit en bubblare men väntas nästa år få sitt stora genombrott.

Spelvärlden går som vanligt först. Mest omsusad är Facebook-ägda Oculus som släpper vr-glasögonen Rift första kvartalet 2016, anpassade till Xbox One. Konkurrenten Sony kontrar med Morpheus till Playstation 4.

Den som vill ha budgetvarianten av 3D-glasögon kan redan i dag köpa Googles kartongvariant för under hundralappen.

Byggbara telefoner. Google driver Projekt Ara med målet att skapa telefonmoduler som ska gå att bygga ihop. Användare ska själv kunna välja vilken skärm, kamera eller batteri telefonen ska ha. Nederländska Fairphone säljer redan en smartphone uppbyggd av antal moduler som skruvas ihop och kan bytas ut.

Iphone 7. Apples nya telefon blir en storsäljare eftersom Iphone alltid blir en storsäljare.

Trådlös laddning. Efter flera års strider ser det ut som att telefontillverkarna kan enas om en global standard för trådlös laddning. Då är tekniken snart i var mans ficka.

Böjbara telefoner. En telefon med böjbar skärm har varit ”nästa års grej” i flera år, men nu ska Samsung ha en produkt redo för presentation i början av nästa år. Den som lever får se.

Tyck till