ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börser: Oljebolag lyfter

Några timmar in i tisdagshandeln hade köparna fortsatt övertaget på Wall Street som steg. En rekyl i det pressade oljepriset samt tro på att den amerikanska ekonomin tål en räntehöjning bidrog till optimismen.

Runt klockan 18 noterades Dow Jones Industrial till plus 1 procent och S&P 500 till plus 1 procent medan tekniktunga Nasdaq Composite steg 0,9 procent.

Omkring 350 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och 850 miljoner på Nasdaq.

"Aktierna klättrade mot slutet av handeln i går och vi ser en fortsättning av den stämningen i dag. En räntehöjning vore ett positivt tecken eftersom det visar att Fed tror på den amerikanska ekonomin, att den globala ekonomin är i bra slag och att de ekonomiska förutsättningarna utvecklas väl", sa Heinz-Gerd Sonnenschein, strateg vid Deutsche Postbank, till Bloomberg.

Inom S&P500 intog energi förstaplatsen bland sektorerna efter rejäl uppgång i oljan. Exxon och Chevron steg både runt 3 procent vardera vilket betyder att tungviktarna är upp cirka 6 procent sedan i måndags.

Även finanssektorn hade medvind efter att oron för högavkastande obligationer, som gäckat marknaden de senaste dagarna, avtagit. Vidare kan det vara positivt för bankerna om räntan nått botten, marginalpressen kan då minska.

Sämre gick det för Kennametal som rasade 14 procent efter en vinstvarning. Bolaget, som delvis är en konkurrent till Sandvik, hänvisade till försvagade slutmarknader.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 3 punkter till 2,25 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer