ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

New York: Uppgången mattades av

Trots att börsuppgången mattades tydligt mot slutet stängde Wall Street torsdagens session på plus.

Energi- och transportaktier bidrog främst till uppgången samtidigt som Twitter rusade.

Dow Jones noterades vid stängning till plus 0,5 procent vid nivån 17.575, Nasdaq var upp 0,4 procent vid 5.045. S&P 500 steg 0,2 procent till 2.052.

Omkring 650 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och 1.900 miljoner på Nasdaq.

"Energi har varit den svagaste sektorn de senaste veckorna och amerikanska aktier har följt den ganska tydligt. Vi har rekylerat från gårdagens lägsta nivåer och i dag handlas vi nära decemberbotten och den nivån ser ut att hålla. Marknaden avvaktar inför Feds räntebesked nästa vecka", sade Joe Bell, senior aktieanalytiker vid Schaffer Investment i Cincinnati, till Bloomberg News.

Råvaru- och transportrelaterade aktier, som pressat marknaden de senaste dagarna, återhämtade sig vilket bidrog till uppgången.

Delta Airlines steg 4 procent, Fed Ex 1 procent och Chevron drygt 2 procent. Den sistnämnda har dragit ned sin investeringsbudget med 25 procent inför 2016 på grund av det låga oljepriset vilket gillades av marknaden.

Även Twitter hade medvind med plus 7 procent sedan mikrobloggen uppgett att den ska börja erbjuda företag annonsutrymme direkt på startsidan. Twitters sajt har 500 miljoner besökare i månaden som läser tweets utan att ha ett eget konto.

Sämre gick det för First Solar som rasade 8 procent efter att solenergibolaget sänkt sin prognos för 2016.

På samma tema rasade nätutrustningsleverantören Ciena, som bland annat samarbetar med Ericsson, 16 procent. Även här var det en sänkt prognos som låg bakom pressen.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation steg 1 punkt till 2,28 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer