ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

New York-börser: Lugn start med Yellen i fokus

Börserna i New York startade torsdagen kring nollan efter de senaste dagarnas tapp som kom på konjunktur- och oljeoro.
Investerare hade få makronyheter att förhålla sig till men nästa veckas räntemöte var i blickfånget.

Runt klockan 16.05 noterades Dow Jones Industrial Average till plus 0,2 procent vid nivån 17.525 och det bredare S&P 500 var upp 0,1 procent vid nivån 2.050. Tekniktunga Nasdaq Composite steg 0,2 procent till 5.030.

Omkring 150 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och 290 miljoner på Nasdaq.

"Marknaden har ögonen på oljepriset och vi kan nog förvänta oss en lugn till positiv session om oljan håller sig i schack. Investerare inväntar Fed och det har varit en del omplaceringar inför mötet, vilket är en av anledningarna till att marknaden varit lite irrationell", sade Peter Cardillo, chefsmarknadsekonom vid First Standard Financial i New York, till Reuters.

Bland enskilda aktier föll First Solar 8 procent i den inledande handeln i spåren av en sänkt prognos för 2016 från solenergibolaget.

På samma tema rasade nätutrustningsleverantören Ciena, som bland annat samarbetar med Ericsson, 16 procent. Även här var det en sänkt prognos som låg bakom pressen.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation var oförändrad vid 2,14 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer