1515

Europabörser: Ljusare mot slutet

Europabörserna återhämtade sig från de initiala nedgångarna och stängde således torsdagshandeln kring nollan efter några trista dagar.

Kring klockan 17.30 noterades Euro Stoxx 50 på minus 0,1 procent, tyska DAX steg 0,1 procent och franska CAC40 var också upp 0,1 procent.

"En serie av händelser har pressat marknaderna de senaste dagarna. Isolerat är händelserna inte så farliga, men när de kommer tillsammans blir det mer allvarligt. Folk blir alltid nervösa vid utförsäljningar. Nu är allas ögon på Fed", sade Daniel Murray, analyschef vid EFG i London, till Bloomberg News.

Stor uppmärksamhet på den europeiska börsscenen fick Glencore som steg 7 procent i London sedan en uppdaterad plan för att stärka den hårt prövade gruvjättens balansräkning vunnit marknadens gillande.

Sämre gick det för AMS som rasade 20 procent i Zürich efter att chiptillverkaren förlorat ytterligare ett kontrakt till Apple.

På samma börs gick det bättre för Syngenta på uppgifter om att Chem China planerar ett bud på bolaget som är världsledande på bekämpningsmedel. Aktien steg 4 procent under hög volym.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?