ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

LRF: "Oacceptabelt" av Arla

  • Helena Jonsson, ordförande i LRF, rasar mot Arlas miljonnotor på krogen. Foto: TT

Bönder rasar mot att Arla spenderat miljontals kronor på överdrivna sprit- och krognotor, samtidigt som allt fler gårdar pressas till konkurs. Arla Foods Sverige-vd står själv för uppgifterna till Di, och lovar bättring.

Spritflöden vid kundevenemang, lyxiga kundmiddagar och interna konferensresor i tid och otid, har kostat minst 10 miljoner kronor för mycket, per år. Det medger bondeägda Arla Foods vd Henri de Sauvage för Di, och utlovar bättring.

”Stämmer det här så är det helt oacceptabelt. Särskilt i ljuset av att mjölkpriset har varit så nedtryckt och de svenska mjölkbönders tuffa situation”, säger LRF:s ordförande Helena Jonsson.

”Det faktum att det är så pressade världsmarknadspriser sätter ett oerhört tryck på Arla att se över sina kostnader. De är ett bondeägt företag och ska ha bondenytta i fokus hela tiden”, fortsätter hon.

Malin Sundin, mjölkbonde i Orsa och engagerad bloggare om mjölkkrisen, är skakad.

”Det känns respektlöst”, säger hon.

”Det känns inte så roligt om ledningsskiktet har dragit iväg. Med tanke på hur mycket vi andra har fått dra ned och ersättningarna pressats”, fortsätter Malin Sundin.

Samtidigt är hon positiv till Henri de Sauvage, Sverige-vd sedan 2014, egenhändigt valt att ta tag i Arlas representationskostnader.

”Jag har hört väldigt gott om vd:n, att han faktiskt har minskat ner rätt bra på kontoret och inte är rädd för att ta tuffa beslut.”

LRF:s Helena Jonsson håller med.

”Det är positivt att Henri de Sauvage har initierat den här granskningen och hittat den här utsvävande representationen, som han kallar det. Och jag förutsätter att han gör någonting åt den.”

Tyck till