1515
Annons

Hollande: <br />"De förrådde sin Gud"

De skyldiga bakom terrorattackerna i Paris drevs av ett "vansinnigt syfte och förrådde sin Gud", säger president François Hollande vid en stor ceremoni för offren för dåden.
Frankrikes president Hollande
Frankrikes president HollandeFoto:TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Kritik mot vapenstopp på Tullverket

Tullverkets personal fick inte beväpna sig efter terrordådet i Stockholm. Nu förbereder skyddsombud på flera håll i landet en anmälan till Justitieombudsmannen, rapporterar Svenska Dagbladet.

"Vi ville hjälpa till men i stället fick vi bara sitta och trycka och inte göra något alls. Det är helt sjukt att ledningen inte lät oss bära vapen i en sådan situation", säger en av dem som kallades bort från gränsen, till tidningen.

Flera i personalen har vapenträning, men ledningen satte stopp för att de skulle få beväpna sig.

"Det är en moralisk skyldighet mot Sverige och våra medborgare att hjälpa till, vilket vi kunde ha gjort. Men då gömmer sig ledningen bakom föreskrifter", säger skyddsombudet Daniel Markan i Malmö, till SvD.

På fredagen då terrordådet ägde rum bedömde ledningen att personalen inte skulle bära vapen. Detta trots att det finns en förordning som säger att Tullverket har rätt att beväpna personalen i en nödvärnssituation, till exempel ett påbörjat eller överhängande brottsligt angrepp.

Lars Kristoffersson, chef för Tullverkets enhet för brottsbekämpning anser att Tullverket inte har uppdraget att beväpna personal för att bistå vid en terrorhändelse. Han säger att organisationen måste se till helheten och att alla anställda inte vill bära vapen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera