Annons

Nordenbörser: Frontline rusade efter rapport

De ledande börsindexen i Norden noterades, likt dess europeiska motsvarigheter, för nedgångar på tisdagen. Ett negativt sentiment märktes efter att Turkiet skjutit ned ett ryskt stridflygplan på förmiddagen.

Det nordiska samlingsindexet VINX Benchmark hade vid klockan 17.30 backat med 1,6 procent till nivån 979.

I Oslo stängde OBX däremot nära oförändrat. Sämst gick det för reserelaterade bolag. Flygbolaget Norwegian hamnade i botten för andra dagen i rad efter en nedgång om 5,6 procent. Rederiet Royal Caribbean hade samtidigt backat med 2,4 procent.

Stortankrederiet Frontline rusade däremot med över 11 procent. Bolaget presenterade en kvartalsrapport där siffrorna visserligen var klart lägre än SME Direkts estimat, men där bolaget uppgav att man förväntar sig att betala den första utdelningen sedan fusionen i 2012, i december 2015.

Flera av oljeservicebolagen avancerade också, i takt med ett kraftigt stigande oljepris. Seadrill steg med 2,9 procent och Subsea 7 med 2,7 procent.

I Köpenhamn noterades OMXC20CAP för en nedgång om 0,8 procent och endast tre aktier, Maersk, Danske Bank och Vestas Vind, handlades på plus.

Pandora föll med 2,7 procent. Smyckestillverkarens största distributör i USA, Signet Jewelers, presenterade en delårsrapport där såväl försäljning som justerat resultat per aktie landade under marknadens förväntningar.

Försäkringsbolaget Tryg har fått en sänkt rekommendation från ABG Sundal Collier. Aktien backade med 2,3 procent.

Det finska storbolagsindexet OMXH25 stängde 1,9 procent lägre. Endast Cargotec noterades för en uppgång, upp 0,2 procent, efter att gruvutrustningsleverantören fått kontrakt på två utrustningspaket.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?