Annons

USA-börser: Nike väntas lyfta

De amerikanska indexterminerna indikerar att USA-börserna öppnar uppåt på veckans sista handelsdag. Diskussionerna om den räntehöjning som numera väntas i december fortsätter att prägla stämningen.

"Det är fortfarande lite risk omkring det: det är viktigt att Feds språk är inbäddat i väldigt duvaktiga termer för att lugna investerarna. Att vi såg mycket starka uppgångar på marknaden i veckan är ett ganska gott tecken på att marknaden är redo att hantera detta", sa Alex Scott på Seven Investment Management till Bloomberg News.

Med cirka 40 minuter kvar till öppning var terminerna för S&P 500 och Nasdaq 0,3 procent högre. Dow Jones-terminen var samtidigt upp 0,5 procent.

Nike steg över 4 procent i förhandeln sedan bolaget aviserat en plan på att återköpa aktier för 12 miljarder dollar under en fyraårsperiod. Bolaget höjer även utdelningen.

Sportskoförsäljaren Foot Locker var upp drygt 5 procent i förhandeln efter att ha visat upp ett resultat för tredje kvartalet som var högre än väntat.

Abercrombie & Fitch, som säljer klädet, noterade en försäljningsminskning på 1 procent för jämförbara butiker under det gångna kvartalet. Det var betydligt bättre än marknaden trodde och aktien steg kraftigt - uppgången i förhandeln var nära 18 procent.

En av dagens förlorare väntas bli Williams-Sonoma, som säljer möbler och köksutrustning. Bolagets försäljningsprognos för fjärde kvartalet var lägre än analytikerna hoppats på.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?