Annons

Europabörser: Dyr storaffär pressade

Köpintresset på Europabörserna i onsdagshandeln var dämpat, efter stark utveckling föregående handelsdag. En dyr storaffär i gassektorn bidrog till pressen medan investerare bevakade rapporteringen kring terrordåd.

Euro Stoxx 50 noterades kring klockan 17.30 till minus 0,5 procent. I Frankfurt backade DAX 0,1 procent medan franska CAC 40 var ned 0,5 procent. FTSE 100 steg 0,1 procent i London.

"Indexen trampar vatten i dag, det finns viss bävan i marknaden med tanke på vad som händer i Paris", sade Augustin Eden, analytiker vid Accendo Markets, till Reuters.

På aktiefronten föll Air Liquide drygt 7 procent i Paris efter att gasbolaget köpt konkurrenten Airgas för 13 miljarder dollar och således skapat världens största leverantör av industrigas.

UBS behåller sin säljrekommendation på aktien och beskrev affären som "dyr" då budpremien var 50 procent ovan den senaste månadens genomsnittskurs för Airgas.

Ännu sämre gick det för UK Mail som stängde 12 procent lägre. Postföretaget har sänkt utdelningen på grund av högre kostnader för nya lokaler och utrustning än vad som tidigare beräknades.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?