Annons

New York: Cisco backade<br />

Wall Street backade i veckoslutet och stängde således fredagshandeln i rött kring dagslägsta.

Svag detaljhandelsförsäljning bidrog till oro över huruvida ekonomin är redo för en räntehöjning och på aktiefronten gick konsumentrelaterade aktier svagt.

Dow Jones noterades vid stängning till minus 1,1 procent vid nivån 17.225, Nasdaq var ned 1,5 procent vid 4.927. S&P 500 backade 1,1 procent till 2.023.

Omkring 950 miljoner aktier omsattes på New York-börsen och 1.900 miljoner på Nasdaq.

På statistikfronten framkom att detaljhandelns försäljning i USA steg 0,1 procent i oktober jämfört med förväntningarna om en ökning om 0,3 procent. Samtidigt delgavs att producentpriserna sjönk 0,4 procent jämfört med en förmodad ökning om 0,2 procent.

Inom S&P500 var konsumentrelaterat den sämst presterande sektorn följt av teknologi. Nordstrom var en av orsakerna till tappet i konsumentaktier sedan varuhuskedjan rasat 16 procent. Försäljning och vinst levde inte upp till analytikernas förväntningar, vilket tillsammans med en sänkt vinstprognos pressade aktien.

Bland teknikaktierna föll Cisco, tillverkare av nätverksutrustning, 6 procent. Kvartalsrapporten innehöll sämre utsikter för kommande kvartal och bolaget hänvisade till en osäker omvärld. Vidare skrev Dagens Industri att Cisco skulle vara intresserat av att köpa Ericsson vilket fick Ericsson-aktien att rusa 10 procent under kort tid i New York. Cisco dementerade strax före stängning budryktet och Ericsson-aktien stängde vid oförändrat.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?