Annons

New York-börser: Kurser pressas av detaljhandeln<br />

Wall Street tappade mark i fredagshandeln med press från konsumentrelaterade aktier. Vidare bidrog svag detaljhandelsförsäljning till oro över huruvida ekonomin är redo för en räntehöjning.

Strax efter klockan 18 noterades Dow Jones Industrial till minus 0,4 procent och S&P500 till minus 0,4 procent medan tekniktunga Nasdaq Composite var ned 0,6 procent

Volymen var 360 miljoner aktier på NYSE och 880 miljoner på Nasdaq.

"Vid den här tidpunkten är det svårt att prisa in mer tillväxt, jag tror att det är därför marknaden pausar nu. Vissa aktier kan ha gått upp för mycket för snabbt, en ny uppgångstrend kan starta efter den eventuella decemberhöjningen", sade Nicola Marinelli, portföljförvaltare vid Pentalpha Capital, till Bloomberg.

På statistikfronten framkom att detaljhandelns försäljning i USA steg 0,1 procent i oktober jämfört med förväntningarna om en ökning om 0,3 procent. Samtidigt delgavs att producentpriserna sjönk 0,4 procent jämfört med en förmodad ökning om 0,2 procent.

Inom S&P500 var konsumentrelaterat den sämst presterande sektorn följt av teknologi. Nordstrom var en av orsakerna till tappet i konsumentaktier sedan varuhuskedjan rasat 16 procent. Försäljning och vinst levde inte upp till analytikernas förväntningar, vilket tillsammans med en sänkt vinstprognos pressade aktien.

Bland teknikaktierna föll Cisco, tillverkare av nätverksutrustning, 6 procent. Kvartalsrapporten innehöll sämre utsikter för kommande kvartal och bolaget hänvisade till en osäker omvärld.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?