Annons

New York-börser: Ränteoro skapar säljtryck<br />

Några timmar in i torsdagssessionen hade Wall Street parkerat sig på minus, med räntehöjaroro och oljetapp som främsta orsaker till utförsäljningarna.

Strax efter klockan 18 noterades Dow Jones Industrial till minus 1 procent och S&P500 till minus 0,8 procent medan tekniktunga Nasdaq Composite var ned 0,5 procent

Volymen var 350 miljoner aktier på NYSE och 600 miljoner på Nasdaq.

"I dag handlar allt om att lyssna på vad Feds röstande ledamöter har att säga. När en höjning i december ser näst intill säker ut, är det normalt att se en viss flykt iväg från risktillgångar", säger Pedro Ricardo Santos, mäklare vid X-Trade Brokers till Bloomberg News.

Fed-ledamoten James Bullard sade att räntan bör höjas i år eftersom krispolitik inte längre behövs när inflation och arbetsmarknad är nära målen vilket satte oro i marknaden.

Vidare föll oljan 3 procent till ett nytt två månaders lägsta, efter data som visade på klart högre lagernivåer än väntat.

Nu blickar marknaden mot fredagens rapport från amerikanska EIA som kan innehålla mer information om lagernivåerna. Oljetappet drog bland annat med sig Chevron drygt 2 procent lägre. Bloombergs råvaruindex är nu nere på nivåer som inte setts sedan 1999.

Efter stängning väntas Cisco rapportera en justerad vinst per aktie på 0:56 dollar och intäkter på 12,7 miljarder dollar, enligt Bloomberg News analytikersammanställning.

Räntan på en tioårig amerikansk statsobligation sjönk 2 punkter till 2,30 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?